Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

Naomi Osaka a reacţionat şi ea după moartea lui George Floyd: Unii postează despre jafuri înainte să posteze despre moartea unui bărbat negru neînarmat

Jucătoarea japoneză de tenis Naomi Osaka s-a alătura sportivilor din întreaga lume care au reacţionat după moartea lui George Floyd, bărbatul afro-american de 46 de ani ucis de un poliţist, la Minneapolis, informează Reuters.

Ea a distribuit pe Twitter mesajul "Vine un moment în care tăcerea este o trădare", a apoi a precizat: "Doar pentru că nu vi se întâmplă vouă, nu înseamnă că nu se întâmplă deloc. Atunci când postaţi despre jafuri înainte să postaţi despre moartea unui bărbat negru neînarmat".

Pe Instagram şi Facebook, ea a postat o fotografie cu un perete pictat cu imaginea lui George Floyd, şi altele de la proteste sub hashtag-ul „justiceforgeorgefloyd”.

Osaka, născută în Japonia, cu tată haitian şi a mamă japoneză, nu este cunoscută pentru opinii civice. De obicei pe conturile ei de pe reţelele de socializare, Naomi Osaka pune fotografii în care apare în diferite ţinute sau lângă piscină.

Osaka se alătură, astfel, altor personalităţi sportive care s-au exprimat împotriva rasismului şi a violenţei poliţiei, între care fostul baschetbalist Michael Jordan şi campionul de Formula 1 Lewis Hamilton.

Sursa : news.ro

Recomandari