Antena Căutare

Gest uriaș! Naționala Croației donează toți banii câștigați la Cupa Mondială din Rusia! Unde va ajunge uriașa sumă

Campionatul Mondial din Rusia 2018 s-a încheiat duminică, la Moscova, odată cu meciul Franța-Croația 4-2. ”Cocoșii” au câștigat al doilea trofeu din istorie, însă au avut un meci dificil cu o inimoasă națională croată care a luptat admirabil. Modric, Rakitic & co. au fost primiți, la Zagreb, ca niște campioni, iar la două zile după această sărbătoare au făcut un anunț uriaș: donează toți banii câștigați în Rusia!

Elevii lui Zlatko Dalic au reușit, la Cupa Mondială din Rusia, cea mai mare performanță din istoria Croației. Datorită acestei performanțe, Modric și compania vor fi răsplătiți, de FIFIA, cu aproximativ 23 de milioane de euro. Banii nu vor ajunge însă în posesia jucătorilor ci vor fi donați în scopuri caritabile.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Într-un mesaj postat pe facebook, selecționerul Zlatko Dalic a fost cel care a confirmat acest lucru. Pe lângă anunțul donației, Dalic i-a criticat dur pe politicienii croați, pe care îi consideră responsabili pentru situația precară a țării.

”Vreau să vă informez că toți banii pe care echipa națională îi va primi pentru performanțele de la Cupa Mondială vor fi donați unei fundații care ajută copiii. Această fundație va finanța vacanțele acelor copii care nu au văzut niciodată Marea Adriatică.

Membrii echipei naționale sunt alături de poporul croat. Vom face tot ce ne stă în putință ca să-i ajutăm pe oameni, dincolo de victoriile pe care le obținem. Toți copiii croați vor avea oportunitatea să petreacă cel puțin 7 zile pe coasta Croației. Măcar atât putem face pentru cei mai vulnerabili dintre noi” a fost scrisoarea deschisă publicată de Dalic pe contul său de facebook.

Croații urmează gestul lui Kylian Mbappe. Cel mai bun tânăr jucător de la Cupa Mondială, atacantul naţionalei Franţei a donat în scop caritabil o sumă importantă, de 470.000 de euro, din câştigurile sale de la turneul final.

Astra Giurgiu - FCSB LIVE VIDEO ONLINE... BREAKING NEWS! O echipă din Anglia a oferit 15 milioane de Euro pentru Vlad Chiricheș. Decizie surpriză luată de Napoli...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x