Antena Căutare

Polonezul Witold Banka, preşedintele WADA de la 1 ianuarie

Ministrul polonez al Sportului şi Turismului, Witold Banka, a fost numit, joi, preşedinte al Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA), funcţie pe care o va prelua la 1 ianuarie, dată la care îi va succede lui Craig Reedie, informează Reuters.

Banka, fost atlet în vârstă de 35 de ani, a fost alegerea autorităţilor publice pentru postul de preşedinte WADA. Postul este acordat prin rotaţie prin alegerea autorităţilor sportive sau cea a autorităţilor publice.

The Foundation Board has officially elected and Yang Yang as the new WADA President and Vice-President.

Their terms begin on 1 January 2020.

— WADA (@wada_ama)

Banka a promis că va lupta pentru eliminarea dopajului, în contextul în care WADA este implicată de mai mult timp într-un scandal imens legat de dopaj. Rusia s-a aflat în centrul mai multor anchete în ultimii ani şi a primit sancţiuni după un raport din 2015 comandat de WADA a dezvăluit o vastă reţea de dopaj instituţionalizat.

“Avem acelaşi obiectiv în suflet, un sport curat şi un mediu de competiţie corect. Vă promit că voi încerca mereu să clădesc punţi de comunicare şi sunt sigur că împreună vom face sistemele antidoping mai puternice”, a spus Banka după ce a fost ales de Foundation Board-ul WADA.

WADA a aprobat, joi, şi o revizuire a Codului Antidoping, care va intra în vigoare la 1 ianuarie 2021, după doi ani de consultări. Printre modificări se numără sancţiuni simţitor mai mici pentru folosirea substanţelor interzise nu pentru îmbunătăţirea performanţelor ci în scop recreaţional.

Sursa : news.ro

LPF a anunţat un parteneriat cu Metrorex... Liga Europa: Ludogoreţ a fost învinsă cu 6-0 de Espanol; Manchester United şi Espanol, calificate în 16-imi; răsturnări ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x