Antena Căutare

Preşedintele Iohannis: Sportivii de performanţă vor putea să înceapă cantonamentele din 15 mai

Preşedintele Klaus Iohannis a anunaţat, luni, că sportivii de performanţă vor putea să înceapă cantonamentele din 15 mai.

"Sportivii de performanţă vor putea, în condiţii foarte speciale, care vor fi detaliate de specialişti, să înceapă cantonamentele, dar nu vor începe competiţiile sportive decât după o perioadă suficient de lungă de pregătire. Atenţie, sportivii de performanţă! Bazele sportive nu se redeschid pentru amatori. Atenţie, ca să nu fim greşit înţeleşi! Cantonamentele, dar numai în condiţii speciale, pentru profesionişti", a declarat şeful statului, după o întrevedere cu membri ai guvernului pe tema relaxării din 15 mai a resticiţiilor impuse după izbucnirea pandemiei de coronavirus.

Duminică, Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a declarat că se pregăteşte un cadru legislativ pentru reluarea competiţiilor şi că doar în momentul în care va exista siguranţa că totul este sub control vor începe competiţiile.

"Cu siguranţă, practicarea sportului este foarte benefică pentru societate. La nivel psihic, fizic, la nivel de educaţie te poate ajuta, dar, din păcate, suntem nevoiţi acum să practicăm activităţile fizice acasă. Pregătim cadrul legislativ, nu trebuie să dăm cu piciorul la ce am reuşit până acum. România se află în nişte limite rezonabile, dacă facem o comparaţie cu alte ţări. Trebuie să avem un cadru clar prin care să stabilim cum se va face reluarea sportului. Cu toţii suntem nerăbdători, ne gândim la momentul în care se va putea relua sportul. E important de precizat că sporturile în aer liber vor avea întâietate, în contextul actual nu toate sporturile prezintă acelaşi grad de risc. Fotbalul are un grad de risc ridicat. Sporturile care se pot practica individual sau cele în aer liber au cel mai mic grad de risc", a spus Stroe.

El a menţionat că ridicarea restricţiilor după expirarea stării de urgenţă nu trebuie înţeleasă ca o permisiune de reluare a tuturor activităţilor sau antrenamentelor. “Ridicarea restricţiilor se va face treptat şi cu mare precauţie. Lucrăm cu Ministerul Sănătăţii în acest sens. Competiţiile vor începe doar în momentul în care ne vom asigura că ţinem totul sub control, că există un cadru de siguranţă maximă şi, în mod obligatoriu, când va exista o perioada de pregătire înainte reluării competiţiilor. Lucrăm la aceste scenarii, se întâmplă aceleaşi lucruri peste tot în lume, mai avem de aşteptat. Trebuie să fim cumpătaţi, trebuie să avem răbdare, că am văzut că avem şi câteva exemple negative", a explicat ministrul.

Sursa : news.ro

Al doilea rând de teste pentru Sars-CoV-2 efectuate jucătorilor echipei FC Koln, negativ... US Open s-ar putea desfăşura la Indian Wells, în noiembrie, potrivit federaţiei americane...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x