Antena Căutare

Prima arestare în cazul morții fotbalistului Emiliano Sala. Ce acuzații i s-au adus primului suspect

Poliția britanică a făcut prima arestare în cazul morții fotbalistului argentinian Emiliano Sala. Autoritățile au refuzat să ofere prea multe informații despre suspect, un bărbat în vârstă de 64 de ani. Ce acuzații i s-au adus?

Poliția britanică a făcut prima arestare în cazul morții fotbalistului argentinian Emiliano Sala. Autoritățile au refuzat să ofere prea multe informații despre suspect, un bărbat în vârstă de 64 de ani. Ce acuzații i s-au adus?

Poliţia britanică a arestat, miercuri, un bărbat de 64 de ani originar din Yorkshire (nordul Angliei), bănuit de omucidere involuntară în afacerea morţii fotbalistului argentinian Emiliano Sala, decedat într-un accident aviatic, informează AFP.

Forţele de ordine au refuzat să ofere mai multe detalii despre identitatea suspectului, care a fost eliberat după reţinere, dar acesta va coopera cu organele de anchetă.

Inspectorul Simon Huxter a făcut apel, prin intermediul unui comunicat, la evitarea oricărei "speculaţii, care ar cauza un stres suplimentar familiilor victimelor şi ar putea afecta, eventual, ancheta, aflată în curs de derulare".

De asemenea, două persoane bănuite că au difuzat pe reţelele de socializare o fotografie de la morgă cu corpul lui Emiliano Sala ar urma să compară pe 10 iulie în faţa unui tribunal din Swindon (sud-vestul Angliei).

Sherry Bray, în vârstă de 48 de ani, este cercetată pentru delict informatic, pentru că a obstrucţionat cursul justiţiei şi a trimis un mesaj indecent şi ofensator. La rândul său, Christopher Ashford (62 ani) este anchetat pentru delict informatic.

Autopsia cadavrului lui Emiliano Sala a fost efectuată pe 7 februarie. Poliţia a fost informată pe 13 februarie de difuzarea pe Twitter a unei presupuse fotografii a autopsiei pe 13 februarie şi a deschis o anchetă, arestându-i pe suspecţi pe 18 februarie.

Atacantul argentinian, în vârstă de 28 de ani, a dispărut pe 21 ianuarie, alături de pilotul David Ibbotson, la bordul unui avion de turism, deasupra Canalului Mânecii. Sala se deplasa în Ţara Galilor, după ce se transferase la Cardiff City de la Nantes. Corpul său a fost recuperat după două săptămâni din epava avionului aflată la o adâncime de 67,7 metri, dar cel al pilotului David Ibbotson (59 ani) nu a fost găsit.

Corpul neînsufleţit al fotbalistului a fost repatriat în Argentina, în oraşul său natal, Progreso, fiind incinerat.

PSG cere 300 de milioane de euro pentru a-l vinde pe Neymar... Mitriţă a marcat din nou pentru New York City FC; Echipa sa a ajuns în sferturile Cupei US Open...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x