Antena Căutare

Rafael Nadal, calificat in semifinalele de la Australian Open

Rafael Nadal s-a calificat in semifinalele turnelului de la Australian Open, dupa ce a trecut de cehul Tomas Berdych in patru seturi, scor 6-7, 7-6, 6-4, 6-3, la capatul unei dispute care a durat patru ore si 16 minute.

Spaniolul, cap de serie numarul 2, va da piept in penultimul act al competitiei elvetianul Roger Federer, invingator in trei seturi in fata lui Juan Martin Del Potro.

Momentul psihologic al meciului a avut loc in al doilea tie-break, cand Berdych a avut o minge de set, prin care se putea desprinde la 2-0. Nadal a castigat insa trei puncte la rand si, din acel moment, a preluat initiativa, pe care nu a mai cedat-o pana la final.


"Berdych a facut un meci mare, mi-a pus foarte multe probleme. A fost o partida foarte echilibrata, fiecare dintre noi putea sa castige. Am tot incercat sa gasesc solutii, jocul lui a mers fantastic in unele momente. Am fost nervos la inceput, am inceput sa-mi revin dupa ce am castigat setul al doilea. Publicul a fost la inaltime. Ma simt foarte obosit, dar sper sa imi revin foarte bine pana la meciul din semifinale. Finala cu Federer din 2009 de la Australian Open nu am cum sa o uit, a fost un meci pe cinste", a declarat Rafael Nadal dupa meci.

Roger Federer si Rafael Nadal s-au intalnit de 26 de ori pana acum, ibericul reusind sa se impuna in 17 randuri. La Australian Open, cei doi au fost adversari o singura data, in finala din 2009, cand spaniolul s-a impus dupa un meci epic de cinci seturi.

Fotbalist englez, amendat de FA si concediat de club pentru o postare homofoba pe Twitter... Cavani il elimina pe Chivu din Cupa Italiei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x