Antena Căutare

Ramon Calderon, fostul presedinte de la Real Madrid, trimis in judecata pentru frauda electorala

Un tribunal din Madrid a decis, luni, trimiterea in judecata a fostului presedinte al clubului Real Madrid, Ramon Calderon, sub acuzatia ca a falsificat voturile prin corespondenta la alegerile din 2006, in urma carora a devenit conducatorul gruparii din capitala Spaniei, informeaza Marca, citata de Mediafax.


Lui Calderon i se mputa cinci capete de acuzare, care i-ar putea aduce noua ani de inchisoare. Acuzatiile sunt de falsificare de documente private in forma continuata, denunt fals, simularea unui delict in forma continuata, marturie falsa si prezentarea de martori falsi.

Potrivit probatoriului, Calderon a marit fraudulos numarul de voturi prin corespondenta in favoarea candidaturii sale si a „umblat" la voturile principalului sau adversar, Juan Miguel Villar Mir, pentru ca apoi sa-l denunte prin intermediul procurorului Leticia Calderon, care este fiica fostului sef al madrilenilor.

Prin aceasta actiune, Calderon a urmarit anularea in instanta a voturilor prin corespondenta, din cauza riscurilor de frauda, lucru care s-a si intamplat ulterior.

Printre persoanele trimise in judecata se afla fratele lui Calderon, Javier, omul de afaceri Alfonso Carrascosa, si un fiu al lui Ramon Mendoza, de asemenea fost presedinte al gruparii madrilene.

Ramon Calderon a fost ales presedinte al clubului Real Madrid la alegerile ce au avut loc pe 2 iulie 2006 si la care au participat 16.000 de membri ai gruparii. Tot atunci au mai candidat Villar Mir, Juan Palacios, Arturo Baldasano si Lorenzo Sanz, ultimul fiind presedinte al gruparii in perioada 1995 -2000.

Vaslui – Rapid 2-3 / Grigore ii salveaza pe giulesteni... A murit Hector "Pichon" Nunez, fost antrenor al nationalei de fotbal a Uruguayului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x