Căutare Live

Rapid da de baut: face 89 de ani!

Una dintre cele mai iubite echipe de fotbal din Romania, Rapid Bucuresti, a aparut pe 25 iunie 1923, intr-o sala a unei scoli primare din cartierul Grivita

Pe 25 iunie 1923, maistrul Teofil Copaci, lucrator la Atelierele Grivita din Bucuresti, aduna mai multi prieteni intr-o sala de clasa, la o scoala din cartier. Impreuna, pun bazele "Asociatiei Culturale si Sportive CFR". Presedinte e ales nea Teo, iar primul "capitan" e uns Grigore Grigoriu, strungar, dar jucator cu experienta, care mai trecuse pe la "Venus", o super trupa in epoca. E actul de nastere al echipei Rapid Bucuresti, una dintre cele mai iubite din Romania.

Povestea spune ca primele tricouri au fost confectionate din panza visinie, chiar in casa lui Grigoriu si trase la masina de cusut de nevasta acestuia. Culoarea a fost aleasa pentru ca rezista mai mult la funingea de langa sine. Bocanii de fotbal, reconditionati de la Ateliere, iar primele antrenamente si meciuri, pe terenul CAB, inchiriat.

Lotul de jucatori din primul sezon: Stanica, Tudor, Molnar, Stefanescu, Foran, Leoveanu, Buta, Calos, Constantinescu, Grigoriu, Fetzko, Hladt, Geza, Weiss, Albert, Clinciu, Jinga, Blok, Filip, Stan, Itu I, Itu II, Cretu, Pirvulescu, Cichi, Radu, Schileriu, Svetcovschi, Serb, Oros, Picu, Teodorescu, Ujlaki, Glivici, Pop, Wetzer II, Biberi, Dobrescu I, Kelemen, Papoi I, Papoi II, Palco, Vlaiculescu, Szabo, Naghi, Marculescu, Ispas, Tanase, Trandafir, Tenescu, Wolf, Vintilescu, Mardare, Schei, Petrovici, C. Bauer, Attila, Vilcov I, Vilcov II, Abrudan, Gebrovschi, Munteanu, Chiroiu I, Chiroiu II.

Intaiul joc oficial e contra Unirii Timisoara, pe 23 octombrie, pierdut cu 8-4. La multi ani, Rapid!

Foto: prima imagine cu echipa Rapidului, 28 octombrie 1923

Studiu Oxford: Bugetul Jocurilor Olimpice de la Londra depaseste suma de 10 miliarde de dolari!...
Parteneri
Uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului. Sfaturi utile pe care le poți încerca acasă
La fel ca cele mai multe aspecte ale frumuseții, părul sănătos se datorează unei diete echilibrate și ale unui stil de viață activ. Cu toate acestea, există câteva trucuri care îi pot schimba aspectul de la suprafață. Descoperă care sunt principalele uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului și cum pot fi folosite acasă.
Catine.ro
Ultimele știri