Antena Căutare

Recorduri sportive greu de depasit

Un site de specialitate de peste ocean a publicat in urma cu cateva saptamani un articol in care erau prezentate, succint, o serie de recorduri mondiale ce par imposibil de doborat la acest moment. Sportivii au avut nevoie de zeci de ani pentru a reusi atingerea acestora.

Un site de specialitate de peste ocean a publicat in urma cu cateva saptamani un articol in care erau prezentate, succint, o serie de recorduri mondiale ce par imposibil de doborat la acest moment. Sportivii au avut nevoie de zeci de ani pentru a reusi atingerea acestora.

Lance Armstrong este cap de lista, cu nu mai putin de 7 titluri de campion al Turului Frantei. Ciclistul a dominat competitia intre 1999 si 2005, dupa ce reusise in prealabil sa castige lupta cu cancerul. Niciun alt sportiv s-a apropiat macar de aceste cifre incredibile ale americanului. Sub acesta se afla patru ciclisti cu 5 titluri castigate in ani consecutivi.

Conform www.sportwettenanbieter.com, Richard Petty ar fi cel mai bun sofer all-time de NASCAR. A obtinut victoria in 200 de curse, cu precizarea ca a bifat un sezon intreg cu 27 de curse castigate. Se intampla in 1967. La mare distanta se afla David Pearson (105 curse castigate).

Rusul Karelin a fost de neinvins timp de 13 ani in competitiile de lupte greco-romane. Cu 887 de victorii si doua infrangeri, Karelin a pus mana si pe trei medalii olimpice, toate de aur!

Esther Vergeer, retrasa intre timp din competitiile paralimpice, se poate mandri cu cele 42 de turnee de Grand Slam cucerite. In perioada 1999-2013, olandeza a adunat nici mai mult, nici mai putin decat 470 victorii in cadrul meciurilor de tenis de camp jucate in scaun cu rotile.

Trecem la box si ne oprim la un fost mare campion, Mike Tyson. Pana sa cucereasca primul titlu de campion mondial, Tyson detinea recordul de lupte castigate la profesionisti prin abandonul adversarului. 22 de meciuri soldate cu KO!

Meci de fotbal cu 36 de cartonase rosii

In 2012, un arbitru argentinian a reusit performanta de a arata 36 de cartonase rosii dupa o incaierare ce a avut loc pe teren. Damian Rubino le-a acordat cartonas rosu inclusiv jucatilor aflati pe cele doua banci de rezerve, bifand astfel un record ce poate fi depasit cu greu de un alt omolog de-al sau.

Nemtoaica Marita Koch a parcurs 400 de metri in 47.6 secunde (1985). Acest record mondial sta in picioare si acum, in conditiile in care nicio alta atleta nu a fost capabila in ultimii ani sa se apropie de recordul Maritei.

Profesionistii (mehr) ne informeaza ca inotatorul american Michael Phelps are o colectie formata din 23 de medalii olimpice de aur. Phelps a anuntat ca se retrage in 2016, insa nu e exclus sa il vedem si la alte olimpiade de vara.

Revenind la fotbal, Ronny Heberson Furtado de Araujo detine recordul pentru cel mai puternic sut care s-a soldat cu gol. Brazilianul a evoluat in Portugalia, la Sporting Lisabona, intre 2006 si 2010, perioada in care a avut 38 de aparitii si un singur gol inscris pentru Sporting. Ei bine, acel gol a fost cu adevarat special pentru Ronny, viteza mingii sutate de acesta atingand peste 210 de kilometri pe ora.

Programul turneului de tenis de la Wimbledon este dat peste cap aproape in fiecare an din cauza conditiilor meteorologice specifice orasului in care se desfasoara (Londra). In 2010 insa, la toate acestea s-au mai adaugat si un meci maraton disputat intre John Isner si Nicolas Mahut.

Respectiva intalnire este considerata cea mai lunga din istoria tenisului mondial, intinzandu-se pe durata a trei zile. Dupa cum spuneam, conditiile meteo, dar si cele 11 ore petrecute pe teren de catre cei doi tenismeni, au contribuit din plin la acest record care, cu greu, poate fi doborat prea curand.

S-au jucat 183 de game-uri in total, ceea ce nu era posibil la un alt turneu decat cel de la Wimbledon, acolo unde castigatorul unui meci decis in 5 seturi nu poate fi declarat in urma tie-break-ului, ci doar in momentul cand unul dintre jucatori se distanteaza la doua game-uri.

Dan Petrescu revine oficial pe banca lui CFR Cluj in meciul cu Astra Giurgiu... Cele mai importante turnee de tenis din lume...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x