Antena Căutare

Romania - Bosnia 3-0/ Ne-am trezit!

Partida de senzatie facuta de echipa nationala a Romaniei, care a spulberat pe teren propriu Bosnia, scor 3-0, intr-un meci contand pentru preliminariile Campionatului European din 2012. Golurile tricolorilor au fost inscrise de Mutu si Marica, cu o dubla.


Tricolorii au inceput in forta meciul si au reusit deschiderea scorului prin Gabi Muresan, in minutul 9, insa arbitrul a anulat golul la semnalizarea asistentului, care a sesizat o pozitie incorecta a lui Sapunaru in momentul in care acesta a repus balonul de la margine.

Bosniacii au marcat si ei, dar din fericire pentru noi, reusita a fost anulata, desi, initial, asistentul a lasat jocul sa continue, insa a revenit asupra deciziei.

Atacurile elevilor antrenati de Razvan Lucescu au continuat la poarta lui Hasagici. Dupa doua ocazii uriase ratate de Marica, Lucian Sanmartean a luat o actiune pe cont propriu, a trecut de trei adversari si a sutat la poarta, insa mingea a lovit bara transversala, fiind usor deviata si de portarul bosniacilor.

In minutul 37, Rat a lucrat frumos o faza pe partea stanga, a centrat cu dreptul, iar Mutu, singur-singurel, a deschis scorul. Peste numai trei minute, acelasi Raţ a inventat o centrare senzationala pentru Marica, iar atacantul lui Stuttgart a impins mingea in poarta pentru 2-0.

Scenariul a continuat si in repriza secunda, iar Torje a ratat prima mare ocazie, dupa ce a scapat singur cu portarul oaspetilor in minutul 53, insa mijlocasul dinamovist nu a reusit sa treaca mingea de acesta. Faza a continuat, dar acelasi Torje a ratat din nou din mijlocul careului.

Ciprian Marica a reusit prima "dubla" la echipa nationala, in minutul 55, cand a recuperat un balon in apropierea careului advers si l-a executat pe portar cu o "scarita" de mare efect.

Ar fi putut fi 4-0, insa Cristi Sapunaru a ratat un penalty in prelungirile partidei, dupa un fault comis de Misimovic asupra lui Torje.

In urma acestui rezultat, Romania acumuleaza 8 puncte si reintra in cartile calificarii cu sanse reale de a prinde locul al doilea, cel care asigura prezenta la barajul ce poate duce la Euro 2012.


Cum s-au marcat golurile:

1-0, min. 37:


2-0, min. 41:


3-0, min. 55: Marica este lansat cu o pasa in adancime de Mutu si il executa pe Hasagic din ineriorul careului cu o "scarita" de toata frumusetea.


Au evoluat echipele:


ROMANIA:
Tatarusanu - Sapunaru, Papp, Tamas, Rat - Muresan, Bourceanu - Torje, Mutu (Surdu '83), Sanmartean (63 Cr. Tanase) - Marica (Alexe '87). Antrenor: Razvan Lucescu

BOSNIA: Hasagic - Mravac, Spahic, Mujdza, Lulic - Rahimic, Pjanic, Misimovic, Medunjanin (46 Ibisevic) - Dzeko (63 Muslimovic), Ibricic (63 Stilic). Antrenor: Safet Susic


Clasament

1. Franta 6 4 1 1 9-1 13p
2.Belarus 6 2 3 1 4-2 9
3. Romania 6 1 2 2 8-6 8
4. Albania 5 2 2 1 4-4 8
5. Bosnia 5 2 1 2 6-7 7
6. Luxemburg 6 0 1 5 1-11 1

GRUPA D

Belarus - Franta 1-1(Abidal 20-autogol / Malouda 22)

Etapa viitoare (7 iunie): Belarus - Luxemburg; Bosnia - Albania.

Boloni a fost demis de conducerea lui RC Lens... Preliminarii EURO 2013: Romania U21 - Kazahstan U21: 0-0/ Debut cu stangul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x