Antena Căutare

Liga Națiunilor: Romania - Muntenegru 0-0! Alt antrenor, același joc, aceleași speranțe

Romania - Muntenegru, Liga Națiunilor! ”Campioni” în amicale sub mandatul lui Contra, ”tricolorii” încep, azi, greul în noua competiție UEFA - Liga Națiunilor. De la ora 21:45, stadionul pustiu și suspendat din Ploiești va găzdui meciul România - Muntenegru, contând pentru UEFA Nations League.

România - Muntenegru 0-0! Nimic la nimic! Zei în amicale, mielușei în oficiale. Elevii lui Cosmin Contra au fost total debusolați, obosiți și fără chef în debutul din Liga Națiunilor. Pe un stadion Ilie Oană de unde au lipsit fanii, a lipsit și fotbalul ”tricolorilor”, iar meciul cu Muntenegru s-a încheiat nedecis, 0-0.

România lui Cosmin Contra, din păcate pentru speranțele la calificare, nu a arătat diferit față de România lui Christoph Daum. Am dominat, dar steril, o echipă harnică, muncitoare, dar fără vedete.

Singurele ocazii ale primei reprize au fost irosite de Chiricheș. Mai întâi a trimis cu capul puțin pe lângă (minutul 21), iar apoi a finalizat defectuos dintr-o poziție favorabilă, după p fază concepută tot de el (min.26). Evoluția palidă a României a continuat și în repriza secundă. Cu excepția ocaziei lui Keșeru din minutul 47, al cărui șut a fost blocat de Petkovic, elevii lui Contra au avut o evoluție dezamăgitoare.

România - Muntenegru 0-0

România XI: Tătărușanu - R. Benzar, Chiricheș (cpt), Săpunaru, Bancu - Stanciu, Pintilii - Chipciu, Al. Maxim, Mitriță - Keșeru
Rezerve: Pantilimon, Fl. Niță, Toșca, M. Bălașa, Budescu, Țucudean, Cr. Manea, T. Băluță, Rotariu, P. Anton, Drăguș. Ad. Stoian

Muntenegru XI: Petkovic - Stojkovic, Savic (cpt), Simic, Tomasevic - Vukcevic, Scekic - Boljevic, Ivanic - Jovovoic - Mugosa
Rezerve: Mijatovic, Ljuljanovic, Kopitovic, Ivanic, Radunovic, Zoric, Beqiraj, Savicevic, Haksabanovic, Hocko
Antrenor: Ljubisa Tumbakovic

În celălalt meci al Grupei 4 din Divizia C a Ligii Națiunilor: Lituania - Serbia 0-1.

Clasamentul Grupei 4:
1. Serbia 3 puncte
2. România 1 punct
. Muntenegru 1 punct
4. Lituania 0 puncte

.........................................................................................................

Romania - Muntenegru, debut în Liga Națiunilor! ”Campioni” în amicale sub mandatul lui Cosmin Contra, ”tricolorii” încep, azi, greul în noua competiție UEFA - Liga Națiunilor. De la ora 21:45, stadionul pustiu și suspendat din Ploiești va găzdui meciul România - Muntenegru, contând pentru etapa 1 din Grupa 4 - Divizia C a UEFA Nations League.

Romania - Muntenegru, debut în Liga Națiunilor! Duelurile România-Muntenegru care au loc în luna septembrie sunt de tristă amintire pentru ”tricolori”. În 2016 și 2017, în trista ”Eră Daum”, România a fost dezastruoasă cu această națională. Mai întâi, pe 4 septembrie 2016 am avut un România - Muntenegru 1-1 pe Cluj Arena. Apoi, peste exact un an, tot cu nenea Christoph, România pierdea la Podgorica, scor 0-1, și era matematic eliminată. A fost meciul izbăvirii de cel mai slab antrenor din istoria tricoloră!

Romania - Muntenegru, debut în Liga Națiunilor! Între timp, Daum a plecat de la Națională, iar în locul său a venit Cosmin Contra. Cu acesta pe bancă, România a înregistrat câteva rezultate bune, însă ele au venit în amicale (victorii cu Chile, Suedia și Turcia) sau în meciuri de calificare care nu mai contau (1-1 în Danemarca).

Romania - Muntenegru, debut în Liga Națiunilor! Fără îndoială, pe ”Guriță” îl așteaptă azi cel mai important meci din cariera de selecționer. Un rezultat bun cu Muntenegru, adică doar o victorie, face ca toată munca de până acum să fi fost una cu rost. În schimb, un ”x2” diseară cu o echipă fără cel mai bun jucător, Stevan Jovetic, nu ar face decât să arunce în neîncredere actuala conducere tehnică.

Romania - Muntenegru, scor 1-2 la ”directe”!
Până în prezent s-au jucat 3 meciuri directe între România și Muntenegru. Primul a fost amical și a fost câștigat în 2008 cu 4-0 de echipa noastră. Cele mai importante au fost în preliminariile trecute. A fost 1-1 la Cluj, cu un penalty ratat în ultimul minut de Stanciu, iar la Podgorica a fost chiar și mai rău. Acum un an și 3 zile, Muntenegru ne-a învins cu 1-0. Ambele goluri ale muntenegrenilor au fost reușite de starul Jovetic, care este indisponibil pentru meciul de azi.

România, favorită tot mai certă la casele de pariuri pentru acest meci!

”Tricolorii” nu mai sperie pe nimeni de ani buni, însă cel puțin pentru meciul de azi, în condițiile în care jucăm acasă, chiar și fără fani, iar Muntenegru vine fără 3-4 oameni de bază, inclusiv Jovetic, bookmakerii ne văd mari favoriți. Cota României pentru victorie a scăzut de la 2,00 la 1,66, iar a Muntenegrului a ajuns la 5,50 de la 3,65.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ultimele 5 meciuri jucate de România:

  • România - Finlanda 2-0
  • România - Chile 3-2
  • România - Suedia 1-0
  • Israel - România 1-2
  • România - Olanda 0-3

Ultimele 5 meciuri jucate de Muntenegru:

  • Muntenegru - Slovenia 0-2
  • Bosnia - Muntenegru 0-0
  • Muntenegru - Turcia 2-2
  • Cipru - Muntenegru 0-0
  • Polonia - Muntenegru 4-2

Echipele probabile în România - Muntenegru:

România XI: Tătărușanu - Benzar, Săpunaru, Chiricheș, Bancu - Stanciu, Pintilii - Chipciu, Budescu, Mitriță - Țucudean

Muntenegru XI: Petkovic - Stojkovic, Simic, Savic, Radunovic - Jakovic, Kosovic, Mirkovic, Jovovic, Haksabanovic - Beqiraj

Tot azi, în Grupa 4 - Divizia C din Liga Națiunilor se mai joacă meciul Lituania - Serbia (21:45).

Programul grupei 4, seria C, din Liga Națiunilor UEFA:

  • 7 septembrie: România – Muntenegru (stadion “Ilie Oană”, Ploiești), Lituania – Serbia (ora 21:45)
  • 10 septembrie: Serbia – România, Muntenegru – Lituania (ora 21:45)
  • 11 octombrie: Lituania – România, Muntenegru – Serbia (ora 21:45)
  • 14 octombrie: România – Serbia (Arena Națională, ora 16:00), Lituania – Muntenegru (ora 21:45)
  • 17 noiembrie: Serbia – Muntenegru (ora 16:00), România – Lituania (ora 21:45) – stadion “Ilie Oană”, Ploiești
  • 20 noiembrie: Serbia – Lituania, Muntenegru – România (ora 21:45)

Iată programul meciurilor din Liga Națiunilor!

  • Etapa1: 6–8 Septembrie 2018
  • Etapa 2: 9–11 Septembrie 2018
  • Etapa 3: 11–13 Octombrie 2018
  • Etapa 4: 14–16 Octombrie 2018
  • Etapa 5: 15–17 Noiembrie 2018
  • Etapa 6: 18–20 Noiembrie 2018
  • Finalele: 5–9 Iunie 2019
  • UEFA EURO 2020 Playoff: 22 Noiembrie 2019
  • UEFA EURO 2020 Playoff: 26–31 Martie 2020

Iată cele 4 Divizii:

Grupele trase la sorți în Divizia A:
Grupa 1: Olanda, Franța, Germania
Grupa 2: Islanda, Elveția, Belgia
Grupa 3: Polonia, Italia, Portugalia
Grupa 4: Croația, Anglia, Spania

Grupele trase la sorți în Divizia B:
Grupa 1: Cehia, Ucraina, Slovacia
Grupa 2: Turcia, Suedia, Rusia
Grupa 3: Irlanda de Nord, Bosnia, Austria
Grupa 4: Danemarca, Irlanda, Țara Galilor

Grupele trase la sorți în Divizia C:
Grupa 1: Israel, Albania, Scoția
Grupa 2: Estonia, Finlanda, Grecia, Ungaria
Grupa 3: Cipru, Bulgaria, Norvegia, Ungaria
Grupa 4: Muntenegru, Lituania, Serbia, ROMÂNIA

Grupele trase la sorți în Divizia D
Grupa 1: Georgia, Letonia, Kazahstan, Andorra
Grupa 2: Belarus, Luxemburg, Moldova, San Marino
Grupa 3: Azerbaidjan, Insulele Feroe, Malta, Kosovo
Grupa 4: Macedonia, Armenia, Liechtenstein, Gibralatar

Cum arată Regulamentul Ligii Națiunilor:

Câştigătoarele grupelor din seriile B, C şi D vor promova în eşaloanele valorice superioare, în timp ce echipele clasate pe ultimele locuri în seriile A, B şi C vor retrograda în eşalonul imediat inferior.

Câştigătoarele celor patru grupe din Seria A se vor bate pentru trofeul Ligii Naţiunilor, într-un miniturneu care va avea loc în iunie 2019.

În plus, cele mai bune patru echipe din fiecare serie valorică vor intra într-un baraj de calificare la EURO 2020, dacă nu vor reuşi acest lucru în urma preliminariilor Campionatului European, în martie 2020, pentru fiecare serie fiind disponibil un loc. Cele patru echipe din play-off vor disputa semifinale într-o singură manşă (pe terenul echipei cu linie de clasament mai bună în grupele Ligii Naţiunilor), iar finalistele se vor duela într-o singură manşă (gazda va fi trasă la sorţi). Câştigătoarea se califică la EURO 2020. Acest lucru înseamnă că şi echipele din ultima serie valorică (D) vor avea sigur o reprezentantă la EURO 2020.

Așadar, dacă România câştigă grupa, atunci va promova în Divizia B pentru ediţia următoare a Ligii Naţiunilor şi are asigurată prezenţa în Final Four pentru EURO 2020, în cazul în care ar rata calificarea din grupa preliminară.

În cazul în care nu se va clasa pe unul dintre primele două locuri în preliminarii, România va mai putea beneficia de o șansă. Liga Națiunilor oferă ultimele 4 bilete pentru Euro 2020, câte unul pentru fiecare divizie. Astfel, dacă ”tricolorii” vor fi printre cele mai bune patru echipe necalificate din C, vor participa la un baraj de calificare.

Semifinalele vor fi stabilite în funcție de rezultatele din grupele Ligii Națiunilor. Formațiile mai bine clasate vor găzdui semifinalele care se vor desfășura într-o singură manșă. Finala barajului care va decide echipa calificată la Euro 2020 se va disputa pe terenul uneia dintre finaliste și se va alege prin tragere la sorți.

Biletul Zilei 06.09.2018! Meciurile de la US Open caută un nou câștig... Biletul Zilei din Liga Națiunilor! Meciurile de vineri caută un nou câștig...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x