Antena Căutare

România, pe locul 3 în clasamentul pe naţiuni la CE pentru juniori de la Otopeni. Câte medalii au obținut sportivii noștri

România s-a clasat pe locul al treilea la CE pentru juniori de la Otopeni, după ce reprezentanții țării noastre au obținut 9 medalii. Polonia s-a clasat pe locul 1.

Colaj cu campionii României la natație Galerie
România a încheiat Campionatul European de nataţie pentru juniori, de la Otopeni, pe locul trei în clasamentul pe naţiuni, cu nouă medalii câștigate | Hepta

42 de țări au participat la Campionatele Europene pentru juniori de la Otopeni. Dintre acestea, 25 au obținut cel puțin o medalie. România a obținut 9 medalii, clasându-se astfel pe locul al treilea ca număr de premii. Polonia s-a clasat pe primul loc, cu 16 medalii și Ungaria pe locul 2, cu 14 medalii.

David Popovici a obținut 3 medalii singur și 2 în echipă la șatafetă, Vlad Stancu a obținut 3 medalii singur și una la ștafetă, Bianca Costea a obținut 1 medalie singură și una la șatefetă. De asemenea, Ştefan Cozma şi Patrick Sebastian Dinu au făcut parte din echipa care a obținut aurul la ștefetaa masculină. Argintul la ștafeta mixtă a fost obținut de echipa formată din: David Popovici, Patrick Sebastian Dinu, Bianca Costea şi Rebecca Aimee Diaconescu.

Citește și: David Popovici, mărturisiri neașteptate despre tatăl și despre mama lui. Ce detaliu a ieșit la iveală

Ce medalii a obținut România la Campionatele Europene de natație pentru juniori

România a obținut 9 medalii la CE pentru juniori de la Otopeni, dintre care 5 de AUR după cum urmează:

- ştafeta masculină 4x100 m liber (David Popovici, Vlad Stancu, Ştefan Cozma şi Patrick Sebastian Dinu),

- 3 medalii David Popovici la 200 m liber, 50 m liber şi 100 m liber,

- Vlad Ştefan Stancu la 1.500 m liber,

De asemenea, România a mai obținut 4 medalii de argint:

- ştafeta mixtă 4x100 m liber (David Popovici, Patrick Sebastian Dinu, Bianca Costea şi Rebecca Aimee Diaconescu),

- Bianca Costea la 50 m liber

- 2 medalii Vlad Stancu la 800 m liber şi la 400 m liber.

În clasamentul final, pe medalii, România s-a clasat pe locul 3, după Ungaria, primul loc cu 14 medalii (6 medalii de aur, 5 de argint și 3 de bronz), şi Polonia 16 (5 medalii de aur, 4 de argint și 7 de bronz).

Citește și: Ce a făcut David Popovici cu primii bani câștigați din natație. Noul star al sportului românesc a obținut sume impresionante

Ce spunea David Popovici despre Campionatul European de înot pentru juniori de la Otopeni

Înainte de debutul Campionatului European de înot pentru juniori de la Otopeni, David Popovici a susținut o conferință de presă, prin care a declarat că își dorește să se distreze și să se bucure de atmosferă.

"Aș vrea să spun că mă bucur că au devenit așa importante aceste campionate și să fie atât de multă lume în tribune. O să fim energizați de atmosfera de acolo și aștept cu narăbdare să începem. Eu invit spectatorii să ne susțină pe toți, nu numai pe mine. Mi-am propus să mă distrez și să mă bucur de atmosferă. Am sperat și s-a întâmplat să fie bazinul plin.

(n.r. cum i se pare bazinul de la Otopeni) Apa e rapidă, te simți rapid în ea. Așa îmi place mie să spun. Sala este imensă, impresionantă și este un bazin frumos. E un sentiment plăcut, mă bucur că am onoarea să fac asta chiar la mine acasă. Sunt convins că totul o să decurgă conform planului. Medaliile nu au fost niciodată un obiectiv pentru mine și nu vor fi niciodată, sper. Vreau doar să fiu cea mai bună versiune a mea, atât", a spus David Popovici, la conferința de presă.

Aur pentru David Popovici la Campionatul European de nataţie pentru juniori. VIDEO cu performanța sportivului... Cine este Alexia Tatu, campioana de la Wimbledon. A câștigat finala junioarelor sub 14 ani, în care s-a luptat cu altă r...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x