Antena Căutare

Rudel Obreja: "Sunt dispus sa plec de la Federatie daca majoritatea o cere"

Presedintele Federatiei Romane de Box, Rudel Obreja, a intervenit in direct la Radio GSP unde a explicat toate problemele din boxul romanesc si a tinut sa precizeze ultimele noutati din scandalul cu AIBA, dar si cu COSR. Acesta a dezvaluit ca Octavian Morariu l-a sunat spunandu-i ca nu-l poate ajuta cu nimic, dar in momentul in care a venit verdictul AIBA sa boxerii romani pot reprezenta Romania la Campionatele Mondiale, COSR a spus ca fara ajutorul lor nu se ajungea la aceasta decizie.

"Eu am riscat si am jucat ruleta ruseasca constient de riscuri si cu o convingere de 80% in favoarea noastra pentru ca stiam ca un asemenea abuz comis de AIBA se va intoarce impotriva lor. Stiam ca sportivii nu puteau sa fie impiedicati sa nu fie lasati sa participe la aceasta competitie. M-am adresat si la TAS sa li se permita sportivilor drepturile lor, dar si ridicarea punerii in aplicare a suspendarii Federatiei Romane de Box.

Toate aceste lucruri au fost pentru ca Obreja sa se sperie si sa plece, sa-si depuna demisia. Ei n-au spus asta, dar asta se dorea. AIBA vorbeste despre dezafilierea federatiei, este strigator la cer. Imi iubesc poporul si muncesc pentru natia mea, dar dam dovada de lasitate. Suntem in genunchi in fata unora de afara pentru ca ei reprezinta nu stiu ce. Nu avem demnitate! Eu am vorbit despre interesele unora si nu are rost sa vorbesc iar despre asta", a precizat Obreja.

Acesta a mai spus ca trei romani au mers special la comisiile AIBA pentru a depune marturie impotriva Federatiei Romane de Box, dar si ca e dispus sa renunte la functia de presedinte doar daca majoritatea oamenilor adevarati din box, vor vrea acest lucru. "Am solicitat TAS sa se pronunte asupra suspendarii primite de la AIBA. Am avut deja audieri, dar oricum este regretabil ca trei romani au venit sa depuna marturie impotriva Romaniei.

Paraciosii care sprijina AIBA sunt romani. Viorica Osan a venit martor la comisia de la AIBA cand mi-au dat 11 ani, mai este Daniel Girca un arbitru de la Tg. Mures si este Vasile Citea. A venit unu la mine sa-i dau stampila de la federatie ca el e noul presedinte. Il cheama Fanel Trandafir, alias Cimino, este cunoscut pentru luptele cu sabii din Craiova. Eu i-am lasat in pace pentru ca habar n-are pic de lege. Au venit cu unii care se dau avocati. Cand o sa dea TAS decizia corecta voi convoca o adunare generala cand voi pune cartile pe fata. Daca ei nu ma vor, atunci eu ma retrag, pentru ca nu vreau sa fac dragoste cu forta cu nimeni. Ma retrag numai daca majoritatea oamenilor reali nu ma vor!", a mai spus presedintele FRBox.

In finalul interventiei telefonice la Radio GSP, Obreja a precizat ca se va razbuna pe Octavian Morariu avertizand presa sa-si pregateasca reportofoanele pentru ca va iesi un adevarat spectacol. "Presa sa se pregateasca cu reportefoanele cand vine decizia TAS. Nu iert pe nimeni, Octavian Morariu m-a calcat in picioare! Nu poti sa-i dai dreptate cuiva, cand noi mai aveam cai de atac. Este o graba cu culpa. Cand AIBA a comunicat COSR ca sportivi pot participa la campionatele mondiale, COSR a dat comunicat de presa ca COSR a facut mari presiuni la AIBA! Domnul Morariu m-a sunat si mi-a spus ca a vorbit cu cei de acolo sa rezolve anumite lucruri, spunand ca nu s-a putut face nimic. Si cand AIBA ne da dreptate, COSR se lauda ca ei au facut si-au dres!", a incheiat seful boxului din Romania.

Sursa: gsp

Foto: Intact Images

Terbea a sponsorizat cu vin nunta lui Marius Avram: "Cei 19 000 de euro reprezentau un tablou"... Un grec de Liga, in probe la Dinamo...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x