Antena Căutare

S-a ales numele mascotei CM 2014: “Fuleco” ne face cu mana in Brazilia

Peste 1,7 milioane de oameni au votat in sondajul pentru stabilirea numelui mascotei CM 2014. Castigator a iesit “Fuleco”, care a obtinut 48 de procente si a devansat variantele “Amijubi” si “Zuzeco”.

La jumatatea lunii septembrie, fostul fotbalist Ronaldo a prezentat mascota Campionatului Mondial de Fotbal 2014, din Brazilia. “Tatu-bola”, mamifer pe cale de disparitie, este o specie braziliana, care se strange sub forma de minge in momentul in care simte pericolul.

De atunci au trecut doua luni, timp in care brazilienii au raspuns prin vot pentru alegerea unui nume. Sondajul a nascut destule controverse, principala temere fiind corectitudinea rezultatului final.

“Fuleco”, o combinatie portugheza de fotbal si ecologie, a fost numele ales de 48% din cei peste 1,7 milioane de votanti.

Mingea oficiala a competitiei va fi “Brazuca”, denumire aleasa tot prin vot de brazilieni.

F1: Sebastian Vettel, triplu campion mondial! Jenson Button s-a impus in MP al Braziliei ... Barcelona, inca un record: 11 descoperiri “La Masia” in meciul cu Levante...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x