Antena Căutare

Schimbări în clasamentul ATP. Cine este noul lider al ierarhiei. Jucătorul rus care l-a detronat pe Novak Djokovic

Clasamentul ATP a suferit modificări. Jucătorul sârb Novak Djokovic a coborât o poziție în ierarhire, iar rusul Daniil Medvedev este acum numărul 1.

Novak Djokovic, pe terenul de tenis Galerie
Novak Djokovic a coborât pe locul 2 în clasamentul ATP | gettyimages.com

Jucătorul de tenis rus Daniil Medvedev ocupă acum prima poziție în clasamentul ATP, cu 8615 puncte, detronându-l astfel pe sârbul Djokovic. Rusul a marcat o premieră, după ce în ultimii 18 ani primul loc în ierarhia jucătorilor de tenis a fost disputat de cei supranumiți „Big Four”- Novak Djokovic, Roger Federer, Rafael Nadal şi Andy Murray.

Daniil Medvedev are 26 de ani și a intrat în top 100 ATP în anul 2016. În Top 50, jucătorul de tenis Medvedev a intrat în anul 2017, în Top 20 a intrat în 2018, iar în Top 10, jucătorul a intrat în anul 2019.

Sârbul Djokovic a coborât o poziție în clasament, la fel și grecul Stefanos Tsitsipas. O poziție în clasament a coborât și jucătorul de tenis italian Matteo Berrettini, potrivit flashscore.ro.

Totodată, Daniil Medvedev, Rafael Nadal, Andrey Rublev și Hubert Hurkacz au urcat fiecare câte o poziție în ierarhia ATP.

Câştigătorul turenului din Dubai, rusul Andrei Rublev, a urcat pe locul 6 în clasament.

Citește și: Simona Halep a coborât patru poziţii în clasamentul WTA. Ce româncă are parte de o ascensiune mare în ierahie

Cum arată top 10 ATP

1. Medvedev Daniil +1 Rusia 8615

2. Djokovic Novak -1 Serbia 8465

3. Zverev Alexander Germania 7515

4.Nadal Rafael +1 Spania 6515

5. Tsitsipas Stefanos -1 Grecia 6445

6. Rublev Andrey+1 Rusia 5000

7. Berrettini Matteo -1 Italia 4928

8. Ruud Casper Norvegia 3915

9. Auger-Aliassime Felix Canada 3883

10. Hurkacz Hubert +1 Polonia 3496

Citește și: Simona Halep, mesaj tăios după revenirea de la Doha. Ce i-a transmis lui Ilie Năstase: „Fac cum am hotărât”

Daniil Medvedev a jucat în Finala Australian Open 2022

Daniil Medvedev a ajuns până în finala Australian Open 2022, unde a fost învins de Rafael Nadal. Finala turenului de Grand Slam l-a ajutat pe rus să obțină puncte importante care l-au dus în fruntea clasamentului ATP. Totodată, sârbul Djokovic Novak a scăzut în clasament, după ce a pierdut potențiale puncte, din cauza faptului că nu a putut participa la Australian Open 2022, pentru că nu era vaccinat împotriva Covid-19.

Jucătorul de tenis sârb a spus că nu a ținut cu niciunul dintre finaliștii Australian Open 2022, însă fiul său în vârstă de 7 ani a fost un susținător înfocat al lui Rafael Nadal. După Australian Open 2022, Rafael Nadal a devenit cel mai titrat jucător de tenis al tuturor timpurilor, cu 21 de victorii la turnee de Grand Slam.

„Mi-a fost greu să privesc acest meci. Nu am ținut cu niciunul dintre finaliști, nu am avut cum să fiu de partea cuiva pentru că eu însumi îmi doream să fiu în locul lor. Cu toate acestea, meciul lor incitant mi-a atras atenția.

Chiar dacă Novak Djokovic nu și-a exprimat nicio preferință, jucătorul de tenis a precizat că fiul său în vârstă de 7 ani l-a susținut pe Rafael Nadal.

Soția a fost fan Medvedev, iar fiul meu a ținut cu Nadal. După fiecare punct câștigat de Nadal, Ștefan a sărit până la tavan", a declarat Djokovic, în interviul pentru BBC.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x