Antena Căutare

Sepp Blatter, anchetat de Comisia de Etica a FIFA

Comisia de Etica a Federatiei Internationale de Fotbal (FIFA) a inceput procedurile etice impotriva presedintelui organizatiei, Sepp Blatter, ca urmare a acuzatiilor aduse de contra-candidatul sau la postul de presedintie, Mohamed bin Hammam, oficial acuzat randul sau ca ar fi oferit mita unor membri ai Uniunii Fotbalistice din Caraibe in schimbul unor voturi.

"Membrul Comitetului Executiv al FIFA, Mohamed bin Hammam a cerut Comisiei de Etica a FIFA sa inceapa procedurile etice impotriva presedintelui FIFA, Jospeh Blatter, pe baza faptului ca, in raportul prezentat de catre membrul CEx Chuck Blazer in aceasta saptamana, vicepresedintele FIFA Jack Warner l-ar fi informat dinainte pe presedintele FIFA in legatura cu presupusele plati in numerar catre delegatii ce au participat la o intrunire a Uniunii Fotbalistice din Caraibe (...), presedintele FIFA neavand atunci nicio obiectie"


"In consecinta, Comisia de Etica a deschis, vineri, procedurile impotriva presedintelui FIFA, in concordanta cu art. 16 al Codului de Etica al FIFA. joseph S. Blatter a fost invitat sa-si spuna cuvantul in data de 28 mai 2011 si sa asiste la o audiere a Comisiei de Etica a FIFA", anunta forul mondial.

Noul scandal din FIFA a inceput la mijlocul acestei saptamani, cand forul mondial a deschis procedurile necesare impotriva a patru oficiali ai FIFA, printre care si candidatul la presedintie Mohamed bin Hammam, dupa ce un membru al Comitetului Executiv, Chuck Blazer, a sesizat Comisia de Etica a FIFA in legatura cu o intrunire ce a avut loc in data de zece mai. Potrivit raportului inaintat de oficial, bin Hammam si vicepresedintele FIFA, Jack Warner, ar fi oferit mita in valoare de 40.000 de dolari membrilor Uniunii Fotbalistice din Caraibe (CFU) in schimbul voturilor pentru alegerile prezidentiale ale FIFA din 1 iunie.

Bin Hammam sustine insa ca Sepp Blatter a fost instiintat cu privire la acele plati, dar nu a luat nicio actiune, astfel ca a trimis o scrisoare oficiala catre secretarul general al FIFA, Jerome Valcke, cerand sa fie inceputa o ancheta impotriva lui Blatter. Comisia de Etica a inceput procedurile necesare si in cazul lui Blatter, astfel ca, inainte cu doar cateva zile de alegerile prezidentiale ale FIFA, ambii candidati ce vor sa conduca fotbalul international pentru urmatorii patru ani sunt acuzati de coruptie. Scandalurile interne ridica si intrebarea daca FIFA poate sau nu sa organizeze in mod legitim alegerile prezidentiale in data de 1 iunie.

sursa:Hotnews

F1: Alonso a stabilit cel mai bun timp la antrenamentele pentru MP al Principatului Monaco... Kolo Toure, ca Mutu: Suspendat sase luni din cauza unei pastile de slabit!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x