Antena Căutare

Serbia - România, Liga Națiunilor! Meciul adevărului pentru Cosmin Contra. Echipa probabilă a ”tricolorilor”

Serbia - România, Liga Națiunilor! Naționala României, antrenată de Cosmin Contra, a avut un debut modest în Divizia C din Liga Națiunilor. Vineri, pe un stadion Ilie Oană din Ploiești pustiu, ”tricolorii” au fost ”zero la zero” cu reprezentativa Muntenegrului.

Serbia - România, Liga Națiunilor! Naționala României, antrenată de Cosmin Contra, a avut un debut modest în Divizia C din Liga Națiunilor. Vineri, pe un stadion Ilie Oană din Ploiești pustiu, ”tricolorii” au fost ”zero la zero” cu reprezentativa Muntenegrului. Practic, nimic nu s-a schimbat în perioada septembrie 2016-Daum - septembrie 2018-Contra, iar azi, la Belgrad, România întâlnește ”monstrul” Serbia.

Serbia - România, Liga Națiunilor! De la un stadion din Ploiești pustiu, naționala intră azi direct într-un infern pe Stadionul Partizana din Belgrad. De la ora 21:45, elevii lui Cosmin Contra vor fi obligați să șteargă din discurs scuza fanilor și să introducă scuza adversarului. În fața României va fi o Serbie mult mai bine cotată, cu fotbaliști mult mai buni, legitimați la echipe mult mai bune și cu un moral superior.

Serbia - România, Liga Națiunilor! Dacă România s-a chinuit cu Muntenegru în debutul Ligii Națiunilor, Serbia și-a făcut temele la Vilnius, acolo unde s-au impus cu scorul de 1-0 în fața Lituaniei. Echipa lui Mladen Krstajici a dominat clar meciul de debut, însă nu a reușit decât un succes la limita, golul victoriei fiind marcat de Dusan Tadici (38 penalty). Primul 11 al Serbiei în meciul cu Lituania: Dmitrovici - Rukavina, Veljkovici, Milenkovici, Rodici (77 Kolarov) - Maksimovici, Matici (82 Lukici) - Zivkovici, Tadici, Kostici - Mitrovici. Oaspetii au mai avut un penalty in minutul 83, insa acelasi Dusan Tadici, l-a ratat.

Serbia vs. România, un fel de Goliat vs. David

Serbia este în Divizia C a Ligii Națiunilor, însă are o ”aromă” de Divizia B spre A. După ce a ratat calificarea la ultimele trei turnee finale (Euro 2016, Campionatul Mondial din 2014 şi Euro 2012), naţionala Serbiei şi-a revenit în preliminariile pentru Mondialul din acest an. A jucat perfect în campania de calificare şi a câştigat fără probleme o grupă cu echipe precum Irlanda, Ţara Galilor şi Austria.

La Cupa Mondială din Rusia, Serbia a învins Costa Rica, a avut ghinion cu Elveția, iar cu Brazilia nu a emis pretenții, deși nu a evoluat rău.

Valoarea totală a lotului sârbilor este de 271 de milioane de euro, față de doar 55 de milioane cât valorează lotul lui Contra. Sârbii au nume grele din fotbalul mondial în componenţa lotului. În momentul de faţă, cel mai scump jucător din naţionala Serbiei este Milinkovic-Savic. Mijlocaşul de 23 de ani este legitimat la Lazio şi este cotat de site-ul de specialitate transfermarkt.com la 90 de milioane de euro. Cu doar 40 de milioane, locul secund e ocupat de Nemanja Matic, de la Manchester United. Alți 10 jucători fin lotul Serbiei valorează peste 10 milioane de Euro

Dincolo, România nu mai are jucătorii de odinioară. Avem puțini jucători la echipe mari, iar cei care sunt acolo nu prea contează în echipele de start. Cel mai scump jucător din lotul lui Contra e Răzvan Marin, cotat la 7 milioane de Euro.

Paradoxal, deși asta nu e deloc important în perspectiva meciului de azi, România e peste Serbia în clasamentul FIFA. Reprezentativa tricoloră se afla pe locul 28, cu 1490 puncte, Serbia e abia pe 36, cu 1459 puncte

Serbia - România, Liga Națiunilor! Meciurile directe 1-1!

De două ori s-au mai întâlnit până acum Serbia şi România, ambele partide având loc în 2009, în campania de calificare pentru Campionatul Mondial din Africa de Sud. În tur, tricolorii au cedat pe propriul teren, scor 2-3, apoi au fost umiliți in deplasarea de la Belgrad, unde au pierdut, scor 0-5.

Serbia - România, Liga Națiunilor! Nici specialiștii nu mai au încredere în România. Sârbii sunt mari favoriți la victorie azi, cu o cotă de 1,60. O remiză primește 3,85, iar surpriza, adică victoria României, e cotată cu 6,85.

  • Pont recomandat la acest meci: 1 solist

Meciul cu Muntenegru a lăsat victime în echipa lui Contra. Selecționerul pregăteşte câteva modificări importante în formula de start pentru meciul României cu Serbia, din Liga Naţiunilor. Vlad Chiricheş şi Mihai Pintilii, accidentaţi în partida de la Ploieşti, vor fi înlocuiți în primul 11 de Mihai Bălaşa, respectiv Răzvan Marin, ultimul revenit după suspendarea din partida contra muntenegrenilor.

Dintre titulari vor mai dispărea şi Alexandru Maxim şi Claudiu Keşeru. În locul lor ar urma să fie titularizaţi Constantin Budescu, respectiv George Ţucudean.

Echipe probabile în Serbia - România:

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În celălalt meci al Grupei 4 din Divizia C a Ligii Națiunilor: Muntenegru - Lituania (21:45)

Clasamentul Grupei 4:

  • 1. Serbia 3 puncte
  • 2. România 1 punct
  • . Muntenegru 1 punct
  • 4. Lituania 0 puncte

Programul grupei 4, seria C, din Liga Națiunilor UEFA:

10 septembrie: Serbia – România, Muntenegru – Lituania (ora 21:45)

11 octombrie: Lituania – România, Muntenegru – Serbia (ora 21:45)

14 octombrie: România – Serbia (Arena Națională, ora 16:00), Lituania – Muntenegru (ora 21:45)

17 noiembrie: Serbia – Muntenegru (ora 16:00), România – Lituania (ora 21:45) – stadion “Ilie Oană”, Ploiești

20 noiembrie: Serbia – Lituania, Muntenegru – România (ora 21:45)

Iată programul meciurilor din Liga Națiunilor!

  • Etapa1: 6–8 Septembrie 2018
  • Etapa 2: 9–11 Septembrie 2018
  • Etapa 3: 11–13 Octombrie 2018
  • Etapa 4: 14–16 Octombrie 2018
  • Etapa 5: 15–17 Noiembrie 2018
  • Etapa 6: 18–20 Noiembrie 2018
  • Finalele: 5–9 Iunie 2019
  • UEFA EURO 2020 Playoff: 22 Noiembrie 2019
  • UEFA EURO 2020 Playoff: 26–31 Martie 2020
Naomi Osaka, noua campioană de la US Open! Victorie clară cu Serena Williams, după un meci încheiat cu un scandal monstr... Revista presei sportive, 10.09.2018: Naționala revine în orașul infernului, Belgrad; Un campion mondial, oferit Barcelon...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x