Antena Căutare

Simona Halep, în optimi la Eastbourne, după 6-2, 6-0, cu Su-Wei Hsieh, în 53 de minute.

Simona Halep, locul 7 WTA şi cap de serie numărul 6, a învins-o, marţi, cu scorul de 6-2, 6-0, pe Su-Wei Hsieh din Taiwan, locul 29 WTA, calificându-se în optimile de finală ale turneului de categorie Premier de la Eastbourne.

Un meci cam de Sports Festival pentru Simona Halep la prima ei întâlnire cu iarba, la simplu, în 2019. Asta nu îi micşorează cu nimic meritele fostului lider WTA, care a jucat simplu, precis, eficient. Halep a servit bine, s-a mişcat bine, a găsit unghiurile potrivite şi a făcut spectacol, nu de puţine ori.

Su-Wei Hsieh a fost departe de jucătoarea tenace care o învingea, anul trecut, pe numărul 1 mondial atunci, cu 3-6, 6-4, 7-5, în turul al treilea al turneului de la Wimbledon. Puţine mingi "teleghidate" a reuşit sportiva din Taiwan, nu i-au intrat acele lovituri parcă puse cu mâna, ce vin din tehnica ei ridicată. În acelaşi timp, Hsieh a fost generoasă cu cadourile oferite şi a avut un un serviciu nesigur. A rezultat o victorie fără dubii a româncei, o frumoasă şi meritată revanşă pentru ea.

Primul set a început mai greu pentru Simona Halep, care a întâmpinat dificultăţi în a-şi face serviciul, la 0-1. După ce a salvat o minge de break, Halep a început un galop de sănătate aproape neîntrerupt de Hsieh. Jucătoarea din Taiwan a luat al doilea ghem în setul I la 1-5. A fost al doilea şi singurul până la final, pentru că românca nu a mai lăsat nimic să-i scape din mână şi a încheiat meciul în 53 de minute, după un 6-2, în 27 de minute, şi un "bagel" (6-0).

Halep va evolua în faza următoare cu slovena Polona Hercog, locul 60 WTA, venită din calificări, care a trecut de franţuzoaica Pauline Parmentier, locul 82 WTA, prezentă pe tablou ca lucky loser, cu 2-6, 6-2, 7-6 (4), după două ore şi cinci minute de joc. Halep şi Hercog sunt la egalitate, 1-1, la întâlnirile directe, dar ultima partidă a fost câştigată de româncă, scor 5-7, 7-6 (1), 6-2, în turul al treilea, la Miami, anul acesta.

Calificarea în optimi este recompensată la Eatsbourne cu un premiu de 12.200 de dolari şi cu 55 de puncte WTA.

Sursa : news.ro

Wimbledon: Şi Gabriela Ruse şi Ana Bogdan au acces în turul doi al calificărilor... Ionuț Radu, un nou discurs mobilizator : "Am plecat din nimic și ajungem în top, unde ne e locul!"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x