REVOLTĂTOR! Cum este înfățișată Simona Halep pe coperta revistei Charlie Hebdo după titlul câștigat la Roland Garros: ”Fier vechi! Fier vechi”

 
+2 click pentru
galerie

Recunoscută pentru un umor agresiv, adeseori presărat cu tentă rasistă, revista franceză Charlie Hebdo a publicat o imagine revoltătoare după titlul câștigat de Simona Halep la Roland Garros 2018.

Caricatura apărută în ediția tipărită din această săptămână a Charlie Hebdo o arată pe Simona Halep, într-o caricatură cu trofeul câștigat la Roland Garros, iar dedesubt apare un mesaj rasist.

”O româncă a câștigat la Roland Garros”, scrie Charlie Hebdo deasupra caricaturii cu Simona care apare strigând ”Fier vechi, fier vechi”.

”Gluma” publicată de Charlie Hebdo a stârnit un val de indignare pe internet. Fanii Simonei și nu numai sunt revoltați de caricatura francezilor.

Charlie Hebdo este o revistă de satiră cu apariție săptămânală. Jurnaliştii ei sunt faimoși pentru umorul controversat, adeseori agresiv. Aceștia au avut și o poziție anti-religioasă, în mai multe rânduri. În 2015, 12  persoane au murit, iar alte 11 au fost rănite într-un atac comis de indivizi înarmaţi cu arme automate şi lansatoare de rachete, la sediul parizian al revistei satirice Charlie Hebdo.

Nu este primul atac cu tentă rasistă al francezilor la adresa sportivilor români. În 2011, francezii au dus o campanie incredibilă împotriva României chiar înaintea meciului din preliminariile Campionatului European din 2012, încheiat la egalitate, 0-0.

"Nu sunt sigur că meciul va începe. Atunci când arbitrul va arunca moneda în aer pentru a stabili împărţirea terenului, nu e sigur că o să cadă pe pământ, cu toţi românii ăia acolo. Se ştie că sportul naţional în România nu este fotbalul, ci cerşitul", a spus un actor francez la o emisiune de maximă audiență, cu câteva zile înainte de Franța - România.

Foto: Twitter/Dan Alexefacebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe 

România la CENTENAR. 100 DE ANI de la MAREA UNIRE