Antena Căutare

OFICIAL: Simona Halep, din nou regina tenisului feminin! Anunțul de ultimă oră al celor de la WTA

Simona Halep, cea mai bună jucătoare a României din circuitul WTA, a revenit pe primul loc în topul mondial. După o pauză de o lună, clasamentul mondial din tenisul feminin este dominat din nou de sportiva din România, care s-a întors în frunte după pierderea primei poziții în favoarea lui Caroline Wozniacki, cea care o detronase în urma victoriei în meciul direct din finala de la Australian Open.

Din cauza unei accidentări, Simona Halep nu a participat la turneul de la Dubai (Emiratele Arabe Unite) însă rezultatele de la Doha și Dubai au ”conlucrat” în așa fel încât românca este acum lider detașat în fruntea WTA.

Simona Halep a fost lider mondial timp de 16 săptămâni în perioada 5 octombrie 2017 - 29 ianuarie 2018. Poziția jucătoarei din Constanța ar putea fi amenințată în următoarele 3 săptămâni doar de Caroline Wozniacki, însă daneza ar avea o misiune foarte grea.

În acest moment, Halep are 440 de puncte peste daneză. Wozniacki are șansa de a ataca poziţia lui Halep la turneul de la Indian Wells (7-18 martie), dar îi va fi oricum foarte greu să-şi atingă obiectivul ţinând cont că Simona are mai puţine puncte de apărat (Halep - 65, Wozniacki - 215).

Iată cum se prezintă Top 5 clasament general WTA:

OFICIAL: Simona Halep, din nou regina tenisului feminin! Anunțul de ultimă oră al celor de la WTA

La Indian Wells va participa și Simona Halep. Sportiva din România intenționează să revină la turneul pe care l-a câștigat în 2015. Antrenorul său, Andrei Pavel, a anunțat, săptămâna trecută, că Simona Halep va participa la competiția de categorie Premier Mandatory din SUA.

Nu numai Halep a avut o săptămână bună în clasamentul WTA. Și celelalte 5 românce din top 100 WTA au urcat în clasament:
- Sorana Cîrstea a urcat de pe locul 36 pe locul 35, cu 1.385 de puncte
- Irina-Camelia Begu a urcat de pe 38 până pe 36, cu 1.345 de puncte
- Mihalea Buzărnescu, de pe 39 pe 38, cu 1.303 puncte
- Monica Niculescu de pe locul 75 pe locul 72, cu 846 de puncte
- Ana Bogdan a urcat o poziţie, până pe locul 86, cu 727 de puncte.

OFICIAL: Simona Halep, din nou regina tenisului feminin! Anunțul de ultimă oră al celor de la WTA

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x