Antena Căutare

Replica Simonei Halep după noua acuzație de dopaj. Românca invocă o ”hărțuire”: ”Mă simt neajutorată”

Simona Halep a respins noua acuzație de dopaj, ce i-a fost adusă de Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA). Iată replica româncei.

colaj de imagini cu simona halep pe terenul de tenis Galerie
Simona Halep a respins noua acuzație de dopaj, ce i-a fost adusă de Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA). Iată replica româncei. | Profimediaimages.ro

Simona Halep se apără și respinge noua acuzație de dopaj adusă de Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA).

„Agenția Internațională de Integritate a Tenisului confirmă că jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost acuzată de o încălcare suplimentară și separată a Programului anti-doping din tenis”, a transmis ITIA.

ITIA spune că Halep a încălcat Programul anti-doping de tenis (TADP), fiind prinsă cu nereguli în pașaportul biologic.

Citește și: Simona Halep a explicat cum i-a ajuns substanța interzisă în corp. Sportiva neagă că ar fi consumat-o în mod conștient

Pașaportul biologic este o metodă prin care organizațiile anti-doping monitorizează diferiți parametri ai sângelui în timp, pentru a identifica potențialele nereguli anti-doping. Dacă valorile măsurate din sânge de-a lungul timpului ies din parametrii normali ai sportivului - „iregularități în pașaportul biologic”, atunci e un semnal că acesta ar fi putut apela la substanțe interzise, potrivit Newsweek.

Cum se apără Simona Halep după nouă acuzație adusă de Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA)

„Din 7 octombrie, când am fost acuzată de ITIA pentru o suspiciune de dopaj, am trăit cel mai rău coșmar prin care am trecut vreodată în viața mea. Nu numai că numele meu a fost murdărit în cel mai rău mod posibil, dar acum mă confrunt cu o hotărâre constantă a ITIA dintr-un motiv pe care nu pot să-l înțeleg, să-mi dovedesc nevinovăția, cât timp nu m-am gândit niciodată să iau vreo substanță ilicită. Am încercat de două ori să am ocazia să fiu judecată de un Tribunal Independent și ITIA a găsit constant motivul a amâna.

Acum că am stabilit clar că am fost victima unei contaminări, au venit cu o așa-zisă evoluție nenormală a sângelui meu. Trei experți de renume mondial care mi-au studiat testele de sânge au fost extrem de clari că sângele meu este total normal.

Mă simt neajutorată în fața unei astfel de hărțuiri și o motivație din partea lor de a mă dovedi vinovată pentru ceva ce nu am făcut niciodată. Încă o dată, toată viața mea am fost total împotriva oricărui fel de înșelăciune. Nu se aliniază cu valorile mele.

Citește și: Verdict trist pentru Simona Halep. Când se va putea întoarce pe teren după scandalul de dopaj

Singurul lucru la care sper, în acest moment, este să am posibilitatea de a accesa în sfârșit judecătorii independenți și imparțiali într-un Tribunal, care să-mi dea șansa de a-mi dovedi nevinovăția. Am încredere deplină în justiție și aștept cu nerăbdare să îmi pot prezenta în sfârșit cazul la ședința mea care este programată la sfârșitul lunii mai, după mai multe întârzieri ale ITIA.

Sprijinul celor dragi, al lumii tenisului și al fanilor mei mi-au dat curajul să continui să exersez în fiecare zi și să lupt pentru adevăr. Nu pot să vă mulțumesc mai mult pentru asta. Cu dragoste, Simona”, a scris, vineri seară, Simona Halep pe contul ei de Instagram.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x