Antena Căutare

Stadionul Giulesti a fost demolat complet!

Stadionul Valentin Stanescu (Giulesti), cu o istorie de 80 de ani, a fost demolat complet

Stadionul Valentin Stanescu (Giulesti), cu o istorie de 80 de ani, a fost demolat complet. Povestea sa pe scurt: lucrările de construcție au început în 1936 sub conducerea arhitectului Gheorghe Dumitrescu și sub patronajul Asociației culturale și sportive C.F.R.. 2 ani mai târziu este încheiată construcția, dând echipei Rapid o copie mai mică a „Potcoavei” din Londra a echipei Arsenal. Oficial, stadionul a fost inaugurat pe 10 iunie 1939, cu ocazia Ceferiadei organizate pentru a marca împlinirea a 70 de ani de la punerea în circulație a primului tren din România.

Conform CNI, noua arena va avea o capacitate de aproximativ 14.000 de locuri (din care peste 250 de locuri pentru persoanele cu dizabilitati si insotitorii lor) si se doreste indeplinirea criteriilor impuse de UEFA pentru derularea de competitii sportive pentru nivelul de clasificare UEFA 4, astfel incat arena sa poata gazdui competitii cu public la nivel national si international.
Suprafata totala de iarba va fi de 80x120 m (inclusiv suprafata de garda) . Arena va cuprinde si zona de sarituri in lungime si zona pistei de alergare 60 m outdoor.

Stadionul Giulesti a fost demolat complet!
Complexul va fi prevazut cu sali de sport pentru diverse discipline sportive precum haltere, box, lupte/judo/karate, tenis/volei/baschet, atletism, precum si sali de forta sau recuperare si pista de popice. Totodata, va beneficia si de spatii de cazare pentru sportivi, precum si de spatii de alimentatie publica sau spatii administrative.

Noul stadion va costa aproximativ 29 de milioane de euro, banii venind de la bugetul de stat.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x