Antena Căutare

Thierry Henry, Tony Adams si Herbert Chapman vor avea statui in fata stadionului lui Arsenal

Arsenal Londra va marca in acest weekend aniversarea a 125 de ani de la infiintare prin dezvelirea a trei statui care ii va infatisa pe Thierry Henry, Tony Adams si Herbert Chapman, anunta The Telegraph.

Statuile celor trei personaje importante din istoria „tunarilor" vor fi amplasate in fata stationului Emirates, arena pe care echipa antrenata de Arsene Wenger isi desfasoara meciurile de pe teren propriu.

Ceremonia de dezvelire a statuilor va avea loc vineri, cu o zi inainte de partida cu Everton, cand clubul pregateste aniversarea celor 125 de ani de existenta.

Cei trei nu au fost deloc alesi intamplator. Francezul Henry este cel mai bun marcator din istoria londonezilor, cu 226 de goluri in 370 de meciuri, Tony Adams a evoluat in tricoul alb-rosu al „tunarilor" timp de 19 ani, intre 1983 si 2002, perioada in care a jucat in 669 de partide, locul 2 in topul all-time al clubului, dupa David O'Leary, in timp ce Herbert Chapman este managerul care a adus primele trofee pentru Arsenal, doua titluri si o Cupa a Angliei, la inceputul anilor '30.

Infiintat in 1886, Arsenal este unul dintre cele mai de succes cluburi din Anglia, avand in palmares 13 titluri de campioana, 10 Cupe si 12 Supercupe ale Angliei, precum si 2 Cupe ale Ligii. Pe plan international, „tunarii" au castigat o Cupa a Cupelor (1994) si o Cupa a Oraselor, fosta Cupa UEFA (1970).

Sursa: Antena3.ro

Acord intre atacantul Carlos Tevez si AC Milan... FIA: Bahrainul si SUA vor face parte din calendarul Formulei 1 in 2012...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x