Antena Căutare

Timisoara va avea stadion modern de 32.000 locuri

În toamna acestui an, stadionul “Dan Păltinișanu” din Timișoara va fi demolat, iar în locul lui va fi construit unul nou, care ar urma să aibă în jur de 32.000 de locuri, iar ministrul Dezvoltării Regionale speră că va fi realizat în doi ani.

În toamna acestui an, stadionul “Dan Păltinișanu” din Timișoara va fi demolat, iar în locul lui va fi construit unul nou. Ministrul Dezvoltării Regionale l-a acuzat, însă, pe primarul Nicolae Robu că încearcă să le pună bețe în roate. “Eu știu că ieri, în ședința de Consiliu Local a municipiului Timișoara, trebuia să fie un proiect de hotărâre care se referea la un teren de 5.000 mp pe care Primăria trebuia să îl cedeze, să reglementeze situația juridică pentru ca acest stadion să poată fi refăcut. Am înțeles că ieri domnul primar a retras acel proiect de hotărâre, nu știu dacă din interese politice sau pentru că a aflat că ajung și eu astăzi la Timișoara. Aștept de la domnul Primar și de la consilierii locali din municipiul Timișoara să rezolve această problemă și sunt convins că cei de la Consiliul Județean să adopte acea hotărâre de consiliu județean, să facă demersurile și să demoleze stadionul, iar ulterior Compania Națională de Investiții, Ministerul Dezvoltării Regionale, va reconstrui acest stadion“, a declarat ministrul Dezvoltării Regionale, Daniel Suciu.

Noul stadion al Timișoarei ar urma să aibă în jur de 32.000 de locuri, iar ministrul Dezvoltării Regionale speră că va fi realizat în doi ani.

“Mie nu-mi place să dau termene nerealiste sau să se rămână doar cu termenele. Dacă avem precedentul stadioanelor de la Steaua, Rapid, care se reconstruiesc pentru UEFA 2020, cred că un termen realist pentru un asemenea obiectiv este maxim doi ani de zile.

CNI trebuie să preia acest obiectiv liber de sarcini, cu stadionul dărâmat. Nu am venit aici doar ca să mă întâlnesc cu dumneavoastră, vreau să facem stadionul de la Timișoara și îl vom face, dar aștept reglementarea juridică. Proiectul de Hotărâre de Guvern va fi adoptat cu aprobarea indicatorilor atunci când va fi reglementată situația juridică”, a detaliat vicepremierul, în timpul vizitei de la stadionul “Dan Păltinișanu” din Timișoara.

Încă o lovitură cumplită pentru Iker Casillas! Soția lui a primit un diagnostic crunt! „Abia ne-am revenit și viața ne-a... Copilul lui Cosmin Seleși participă la Romanian Karting Masters alături de încă 170 de concurenți (Video)...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x