Antena Căutare

Topul jucătorilor U21 în Liga 1 în 2019

Remarcaţi pe finalul de sezon încheiat sau în debutul acestui nou sezon, aceşti fotbalişti deja au plecat spre campionate mai puternice, fie au schimbat echipa internă pe o provocare mai mare.

Returul sezonului regulat 2018-2019, alături de play-off şi play-out, au reprezentat oportunităţile de afirmare pentru jucătorii U21 din Liga 1, în urma implementării regulii de către FRF. Aceste oportunităţi s-au mărit considerabil, după ce regula s-a extins la 2 jucători U21 titulari pe prima scenă, din sezonul în curs de desfăşurare. Iată performerii anului calendaristic, remarcaţi, aşadar, din ianuarie 2019 până în decembrie 2019, eligibili U21 la momentul disputării partidelor în Liga 1, informează frf.ro.

Cătălin Căbuz (Hermannstadt)

Portarul titular al Viitorului din acest sezon s-a remarcat jucând, sub formă de împrumut, la FC Hermannstadt. Până la jumătatea anului a contribuit decisiv, prin prestaţiile sale sigure, la salvarea de la retrogradare a sibienilor, ulterior făcând parte din lotul României U21 la Euro din vară. Goalkeeper-ul de 23 de ani din Avrig reprezintă un câştig pentru Liga 1 şi o speranţă confirmată.

Cristian Manea (CFR Cluj)

Fundaşul dreapta de la FCSB nu îşi regăseşte candenţa prestaţiilor deocamdată, dar în vară a fost printre cei mai remarcaţi fotbalişti ai lui Mirel Rădoi la Euro U21. Performanţa a venit ca o continuare a formei deosebite de la CFR Cluj, unde a fost prezent în toate partidele din play-off, aducând împreună cu colegii săi titlul de campion naţional în Gruia!

Virgil Ghiţă (Viitorul)

Cel mai bun jucător desemnat în finala Cupei României, stoperul desăvârşit de Gheorghe Hagi reprezintă deja un punct fix în echipa viitorului şi o prezenţă constantă la loturile naţionale. Piteşteanul Ghiţă inspiră echilibru şi forţă, are experinţa Euro U21 în care nu a prins însă minute, dar îşi merită pe deplin locul între remarcaţi prin constanţă şi valoare.

Radu Boboc (Viitorul)

Pe flancul drept sau cel stâng, cu intervenţii reuşite în defensivă şi urcări de excepţie cu centrări utile, Radu Boboc se afirmă tot mai pregnant în fotbalul românesc. Prestaţiile sale atât din finalul sezonului trecut, cât şi din prezent, l-au consacrat om de bază pentru România U21, atât în perioada Mirel Rădoi de până la Euro, cât şi în actualele preliminarii, unde s-a dovedit şi mai matur.

Florin Ştefan (Sepsi)

După ce a ajutat revelaţia Sepsi Sf. Gheorghe să ajungă neaşteptat în play-off, cu 3 goluri şi 3 pase de gol, Florin Ştefan a fost şi om de încredere pentru România U21 la Euro. Capacitatea mare de efort, urcările ofensive şi capacitatea de a acoperi mai multe posturi, uneori chiar în timpul aceleiaşi partide, au conturat un jucător cu un profil de care fotbalul nostru avea mare nevoie.

Alexandru Cicâldău (Universitatea Craiova)

“Motorul” dobrogean calibrat de Hagi şi-a dezvoltat calităţile şi a consolidat inteligenţa în joc după trecerea la Universitatea Craiova. Titular indiscutabil în echipa oltenilor, Alex impresionează în ultimul timp şi prin dezvoltarea unei capacităţi ofensive sporite, activând, în fapt, de multe ori şi ca mijlocaş ofensiv, după ce ne-a convins în faţa fundaşilor sau în centrul liniei mediane.

Ianis Hagi (Viitorul)

Aflat la a doua experienţă peste hotare, acum Genk (Belgia) după Fiorentina (Italia), Ianis a reuşit să facă pasul spre o nouă etapă în desăvârşirea ca fotbalist în partea a doua a ultimului sezon din Liga 1. La Viitorul, Hagi jr. a crescut mai puternic şi echilibrat, pregătit pentru Euro U21 şi debutul la naţionala mare. Unul din liderii generaţiei sale, Ianis a convins în 2019 şi promite mai mult.

Darius Olaru (Gaz Metan Mediaş)

Un metronom veritabil, cu calităţi dovedite la nivel înalt atât pe finalul sezonului trecut, cât şi în cel actual, cu goluri şi pase de gol, ba chiar şi meciuri în care a purtat cu responsabilitate banderola de căpitan a medieşenilor. Olaru s-a impus şi aşteaptă deja saltul spre un nivel superior, din postura de conducător de joc, mijlocaş ofensiv în spatele vârfului sau chiar mijocaş de bandă dreaptă.

Tudor Băluţă (Viitorul)

În ciuda faptului că nu prinde încă prima echipă la Brighton, Tudor şi-a câştigat pe merit prezenţa în acest top, cu toată relativitatea lui. Asta pentru că mijlocaşul Viitorului este căpitanul României U21 şi o prezenţă constantă la naţionala mare, după un final de sezon 2018/19 cu prestaţii remarcabile la Viitorul şi un turneu final Euro U21 în care a cucerit prin inteligenţă şi viziune.

Florinel Coman (FCSB)

Remarcat încă din sezonul trecut, Florinel a cunoscut explozia veritabilă la Euro U21 din vară, când a răsplătit încrederea lui Mirel Rădoi cu evoluţii încântătoare şi goluri de maximă importanţă. Cu picioarele pe pământ, Coman a continuat parcursul pozitiv şi se află în elitele Ligii 1, indiferent de vârsta acestora, debutând ulterior şi la prima reprezentativă, în mandatul lui Cosmin Contra.

Dennis Man (FCSB)

Subiect al celor mai multe speculaţii de preţă cu privire la transferuri spectaculoase spre cluburi de prestigiu, Dennis a crescut în forţă şi în viteză, exploziile sale ofenisve transformându-l într-un reper al tinerelor talente autohtone. Determinant la reprezentativa U21, fotbalist de excepţie pentru FCSB, Man are toate şansele să ofere şi mai mult, prin determinarea şi sacrificiul său din teren.

Valentin Mihăilă (Universitatea Craiova)

”Aripa” Craiovei şi-a găsit locul în acest top datorită evoluţiilor foarte bune din a doua parte a anului, în care şi-a câştigat locul de titular atât la club, cât şi la noua naţională U21. De altfel, este golgeterul reprezentativei de tineret în preliminariile EURO 2021. Viteza sa incredibilă şi inspiraţia la finalizare promit să îl aducă în prim-plan şi în următorul an.

Sursa : news.ro

Florinel Coman a marcat ”Golul Anului 2019”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x