Antena Căutare

Tunisia a batut Marocul la Cupa Africii pe Natiuni

Cele doua echipe din Magreb au oferit cel mai spectaculos meci de pana acum la Cupa Africii pe Natiuni, unul in care Tunisia s-a impus cu 2-1.

Eric Gerets are o filozofie diferita de cea a lui Victor Piturca, cel care nu ia la nationala jucatori ce nu evolueaza la echipele de club.

Belgianul l-a convocat pe Chamakh (care are mai multe goluri la Bordeaux decat minute la actuala sa echipa, Arsenal) ba chiar l-a si titularizat. Arabi si Belhanda ar fi trebuit sa animeze jocul ofensiv al marocanilor, iar fostul golgheterul de pe Chaban Delmas ar fi avut rolul lui Drogba: acela de a puncta decisiv.

Nu a fost cum si-a imaginat Gerets, pentru ca Tunisia a deschis scorul dintr-o lovitura libera acordata usor de Benattia, in stanga suprafetei de pedeapsa: Korbi a executat cu efect, Khelifa a sarit pe sub minge, dar a fost suficient ca portarul Nadir Lamyaghri sa fie pacalit.

Leii din Atlas au repicat cu putin inainte de pauza: Bousouffa l-a gasit pe Belhanda, iar mijlocasul lui Montpellier a lovit bara stanga a portii lui Mathlouthi.

Insa cei care au punctat au fost tot tunisienii prin Msakni, care a reusit primul gol la nationala. Si ce gol! A luat o actiune pe cont propriu, a pierdut 3 adversari pe drum, apoi a trimis in plasa exterioara, profitand si de o deviere a lui Benattia.

Marocul a marcat golul de onoare, profitand de o grava eroare de arbitraj: tusierul nu a vazut un off-side mare la Kantary, acesta a intors in centrul careului de unde Kharja a reluat in poarta. A fost ultimul gol al partidei.

In urma acestei infrageri, Marocul este foarte aproape de eliminare, fiind obligata sa bata in etapa urmatoare Gabonul pentru a depinde doar de ea.

Foto: goal.com

Surpiza la CAN: Zambia bate Senegalul... Raluca Zenga confunda boxul cu ginecologia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x