Antena Căutare

UEFA pregătește o decizie istorică în fotbal! După o jumătate de secol, regula golului marcat în deplasare e pe cale să dispară

UEFA, forul fotbalistic suprem din Europa, pregătește o schimbare istorică în competițiile pe care le patronează. În prezent, Europa League și Champions League utilizează regula golului înscris în deplasare ca sistem de departajare în cazul unei egalități după disputarea celor două manșe.

UEFA, forul fotbalistic suprem din Europa, pregătește o schimbare istorică în competițiile pe care le patronează. În prezent, UEFA Europa League și UEFA Champions League utilizează regula golului înscris în deplasare ca sistem de departajare în cazul unei egalități după disputarea celor două manșe. În viitor, această regulă are șanse mari să fie eliminată.

Întruniți într-o ședință anuală la UEFA, antrenorii de la cluburile europene de top au propus forului continental să revizuiască regula golurilor marcate în deplasare în competiţiile continentale, pe motiv că marcarea unui gol în deplasare nu mai este atât de dificilă cum era înainte, scrie BEINSports.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Un nume important de la UEFA, Giorgio Marchetti, secretar general adjunct, le dă speranțe celor care susțin schimbarea și declară că: ”Antrenorii consideră că marcarea unui gol în deplasare nu mai este aşa de dificilă ca în trecut. Astfel, ei vor o modificare a regulii şi asta vom face. Ei consideră că situaţia din fotbal s-a schimbat, pentru că importanţa golului din deplasare nu mai este aceeaşi ca acum mulţi ani când regula a fost introdusă”, a declarat oficialul.

La întâlnirea antrenorilor de la Nyon, unde a fost lansată această propunere, au fost prezenţi Carlo Ancelotti (Napoli), Unai Emery (Arsenal), Paulo Fonseca (Şahtior Doneţk), Julen Lopetegui (Real Madrid), Jose Mourinho (Manchester United), Thomas Tuchel (PSG) şi fostul tehnician al lui Arsenal, Arsene Wenger.

Regula golului marcat în deplasare a fost introdusă pentru prima dată de către UEFA în 1965. Ea este cel mai des utilizată în meciuri de dublă manșă, unde rezultatul este determinat de scorul general (scorurile din ambele meciuri sunt sumate formându-se un total). În multe competiții, regula golului marcat în deplasare este primul criteriu de departajare, iar loviturile de departajare este ultimul, în caz că echipele au marcat același număr de goluri în deplasare și celelalte criterii de asemeni nu delimitează câștigătorul.

Biletul Zilei 05.09.2018! Trei meciuri spectacol ne aduc un pont bombă... UNA PE ZI! Sophie, iubita unui star de la Arsenal, a dat foc internetului cu ultimele apariții...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x