Antena Căutare

Un roman de 15 ani, pe podium in Formula BMW Talent Cup 2012

Cea mai completa formula de promovare a tinerilor piloti si-a desemnat castigatorii la finalul unui an in care adolescentii au trecut prin mai multe stagii de pregatire fizica, teoretica, dar si curse de antrenament. Romanul Mihnea Stefan (15 ani) a fost printre protagonistii "Grand Final" desfasurata pe "Motorsport Arena Oschersleben" si a obtinut doua clasari pe podium in cele trei manse programate, astfel ca, la final, a ocupat locul al treilea in clasamentul general. Titlul de campion i-a revenit lui Marvin Dienst (Germania, 15 ani), cel care a castigat a treia cursa programata in acelasi week-end cu etapa DTM.

Prima cursa, desfasurata in cele mai bune conditii meteo, a insemnat si cea mai buna clasare a pilotului roman. Pornit de pe locul 4, tanarul din Targoviste a reusit sa se descurce in duelurile disputate cu adversarii si in final a ocupat pozitia a doua. "Prima cupa este intotdeauna foarte importanta, a fost un trofeu muncit cu adevarat. Dar acest lucru nu ar fi fost posibil fara o echipa puternica si o strategie bine pusa la punct. Concurenta este una pe masura, pilotii sunt buni, tineri dornici de afirmare si nu poti comite greseli pentru ca esti penalizat imediat", a declarat Mihnea dupa incheierea primei manse.

In cea de-a doua cursa, norocul a dat impresia ca l-a parasit pe pilotul roman, atunci cand a intampinat ceva dificultati la start. Apoi a urmat un incident cu unul dintre pilotii din Germania. Ca urmare, Mihnea a retrogradat pe locul 6, dar important a fost ca a punctat si de aceasta data. "Nu renunt, obiectivul ramane acelasi: sa obtin cat mai multe puncte pentru a incerca victoria finala", a spus romanul dupa cursa a doua.

Batalia finala a avut loc duminica, 16 septembrie, iar lupta pentru victorie a fost una foarte aprinsa. Cu un sistem de punctaj asemanator celui din Formula 1, in care castigatorul primea 25 de puncte, erau cel putin cinci piloti, printre care si Mihnea Stefan, cu sanse reale la castigarea titlului in Formula BMW Talent Cup. "Am reusit sa ma apropii de plutonul fruntas, iar confruntarea dintre mine si mexicanul Alfonso Celis a fost una dusa la extrem. Am decis sa nu fortez, pentru a evita un abandon, si sa-mi pastrez locul pana la finalul cursei. A fost inca un podium, de care sunt mandru, iar in clasamentul general al fost al treilea, la doar un punct de campion", a concluzionat pilotul roman.

Ce este BMW Talent Cup

La a doua editie, BMW Talent Cup este un campionat-scoala care include 12 curse pe perioada unui an. Experienta BMW Motorsport sta la baza acestui proiect care include stagii de pregatire cu piloti cu experienta BMW si concurarea pe un monopost BMW deosebit de performant. BMW FB02 poate sa accelereze de la 0 la 100 km/h in mai putin de 4 secunde, atinge o viteza maxima de 230 km/h propulsat de un motor de 4 cilindri si 1,2 litri cu o putere de 140 CP, capabil de o turatie maxima de 9250 rpm.

Clasament cursa 1: 1. Ralph Boschung (Elvetia); 2. Ioan Mihnea Stefan (Romania); 3. Louis Delétraz (Elvetia).

Clasament cursa 2: 1. Louis Delétraz (Elvetia); 2. Tristan Viidas (Estonia); 3. Marvin Dienst (Germania); ... 6. Ioan Mihnea Stefan (Romania).

Clasament cursa 3: 1. Marvin Dienst (Germania); 2. Alfonso Celis (Mexic); 3. Ioan Mihnea Stefan (Romania).

Clasament final: 1. Marvin Dienst (Germania) 42p; 2. Tristan Viidas (Estonia) 42p; 3. Ioan Mihnea Stefan (Romania) 41p.

Nuestro respeto, Iker!... Emerich Jenei, internat intr-un spital din Cluj. Antrenorul va fi operat pe cord...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x