Antena Căutare

Vezi cele mai mari tragedii din istorie cauzate de violentele de pe stadioane!

Tragedia de pe stadionul din orasul egpitean Port Said care s-a soldat cu cel putin 74 de morti si peste 1000 de raniti nu este singura din istoria sportului cu balonul rotund. Accra, Lima sau Sheffield sunt cateva dintre orasele in care avut loc incidente la fel de grave in care si-au pierdut viata sute de suporteri, tot din cauza violentelor de pe stadioane sau din afara acestora, informeaza Mediafax.

Iata lista cu cele mai mari tragedii petrecute pe stadionele de fotbal:

Peru, 23 mai 1964: 320 de morti si o mie de raniti la meciul Peru - Argentina de pe stadionul National din Lima, ca urmare a unei miscari a multimilor. Portile stadionului fiind inchise, suporterii nu au putut sa iasa si numerosi au murit zdrobiti sau asfixiati.

Ghana, 10 mai 2001: 126 de morti la Accra, la finalul unei partide intre Hearts of Oaks si Kumasi, dupa ce fanii echipei Kumasi, nemultumiti de infrangere, au aruncat cu diverse obiecte si au distrus scaunele. Politia a folosit gaze lacrimogene. Spectatorii care doreau sa fuga au gasit portile inchise.

Anglia, 15 aprilie 1989: 96 de suporteri ai echipei Liverpool au murit intr-o busculada in tribunele stadionului Hillsborough din Sheffield, la meciul Liverpool - Nottingham Forest, din semifinalele Cupei Angliei.

Scotia, 2 ianuarie 1971: 66 de morti la derbiul Glasgow Rangers - Celtic, intr-o busculada in tribunele stadionului Ibrox. Socul a fost cu atat mai mare cu cat pe acelasi stadion au mai murit 26 de persoane in 1902, dupa ce o tribuna s-a prabusit in timpul unui meci intre Scotia si Anglia.

Anglia, 11 mai 1985: 56 de morti intr-un incendiu in tribuna principala la un meci Bradford-Lincoln City.
Egipt, 17 februarie 1974: 48 de morti si 47 de raniti dupa intrarea a 80.000 de persoane pe un stadion cu capacitate de 40.000 de locuri.

Africa de Sud, 11 aprilie 2001: 43 de morti intr-o busculada pe stadionul Ellis Park din Johannesburg, in timpul unui meci de campionat intre Orlando Pirates si Kaizer Chiefs. Mii de suporteri fara bilet au fortat intrarea pe arena care era deja plina.

Africa de Sud, 13 ianuarie 1991: 40 de morti la Orkney, in confruntarile din timpul unui meci Orlando Pirates-Kaizer Chiefs, dupa anularea unui gol de catre arbitru.

Belgia, 29 mai 1985: 39 de morti pe stadionul Heysel din Bruxelles. Inainte de inceperea partidei Liverpool - Juventus, huliganii englezi au invadat o tribuna unde se aflau numerosi tifosi ai Juventus. Gardul despartitor si un zid s-au prabusit sub presiunea multimii.

Franta, 5 mai 1992: 18 morti si peste 2.300 de raniti pe stadionul Furiani din Bastia. Cu putin inainte de semifinala Cupei Frantei dintre Bastia si Olympique Marseille, o tribuna provizorie cu 10.000 de locuri s-a prabusit.


Cel putin 74 de persoane au murit si peste 1.000 au fost ranite, in urma violentelor petrecute aseara pe stadionul din orasul egpitean Port Said. Armata egipteana a trimis elicopterele la Port Said pentru a evacua jucatorii si suporterii lui Al Ahli, anunta ministerul de resort, citat de Reuters.

foto: csmonitor.com

Clasamentul IFFHS, pe ianuarie: Steaua, prima din Liga 1. FC Barcelona, lider mondial... Boala a invins din nou! Iosif Kovacs, presedintele executiv al FC Brasov, s-a stins din viata la 57 de ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x