VIDEO: Budescu, pe o listă selectă a jucătorilor specialiști în goluri din corner! Beckham, Henry, Roberto Carlos și Sânmărtean, alți jucători care au înscris goluri superbe de lângă fanion

În meciul cu Juventus București, Constantin Budescu a demonstrat încă o dată, deși nu mai era cazul, faptul că este cel mai tehnic fotbalist din Liga 1. Adept al fotbalului nebunesc, jucat mai mult din plăcere decât din dăruire, ”Budi” a marcat un gol de poveste în meciul de pe Arena Națională.

În prelungirile meciului cu cea mai slabă echipă din Liga 1, Budescu s-a jucat cu adversarii și a marcat direct din corner. Deși a avut alte ocazii de a marca din poziții mult mai ușoare, Budescu a preferat s-o ia pe drumul mai greu, dar mai spectaculos. Pe acest drum au mai luat-o de-a lungul anilor și jucători mai mari decât Budescu.

Probabil cel mai bun executant de faze fixe din ultimele decenii din fotbalul mondial, englezul David Beckham nu putea lipsi de pe lista jucătorilor care au în palmares goluri din corner. Într-un meci din Major League Soccer, ”Becks” a marcat la fel ca Budescu într-un meci LA Galaxy - Chicago Fire.

Autor al unor goluri senzaționale de-a lungul anilor pentru Real și naționala Braziliei, Roberto Carlos a marcat și el un gol imposibil pe când juca la Corinthians. În 2011, acest a înscris din corner, însă nu oricum, ci cu exteriorul.

Un an mai târziu, în 2012, Therry Henry marca și el un gol superb de la colțul terenului. Fostul star de la Arsenal și Barcelona a așteptat și el mutarea în MLS pentru a reuși un astfel de gol. În meciul New York Red Bulls - Columbus Crew, scor 3-1, Henry a marcat o un gol de generic.

În Liga 1, Budescu are un urmaș pe măsură. Și tot de la Steaua/FCSB. În 2014, Steaua învingea pe Gaz Metan Mediaș cu 2-0, iar golul secund al roș-albaștrilor era o capodoperă a ”Magicianului” Lucian Sânmărtean.

Ultimele știri