Antena Căutare

Zi istorică în fotbalul românesc! Începe demolarea Stadionului Ghencea, ”Templul Fotbalului”

Stadionul Ghencea, supranumit ”Templul Fotbalului”, arena pe care Steaua și echipa națională au scris istorie, va fi supus, începând de azi, unor lucrări de demolare. În locul arenei inaugurate în urmă cu 44 de ani va fi construit un stadion nou, la standarde europene, cu peste 30,000 de locuri.

Stadionul Ghencea, supranumit ”Templul Fotbalului Românesc”, arena pe care Steaua București și echipa națională au scris istorie, va fi supus, începând de azi, unor lucrări de demolare. În locul arenei inaugurate în urmă cu 44 de ani va fi construit un stadion nou, la standarde europene, cu peste 30,000 de locuri.

Oficial, Stadionul Steaua a intrat de azi în faza de demolare. Acesta va fi reconstruit în perspectiva găzduirii mai multor evenimente de la EURO-2020, campionat care va avea meciuri și în România.

La bătrânul stadion din Bulevardul Ghencea a fost organizat un amplu eveniment la care au fost prezente legende ale Stelei și fotbalului românesc, precum Adrian Bumbescu, Ştefan Iovan, Gabi Balint, Miodrag Belodedici și Marius Lăcătuș.

Zi istorică în fotbalul românesc! Începe demolarea Stadionului Ghencea, ”Templul Fotbalului”

Miodrag Belodedici și George Ogăraru, doi jucători emblematici, împart atât sentimente de bucurie pentru construirea noului stadion, cât și de nostalgie.

Toți cei prezenți azi pe Ghencea au primit ca amintire o bucată din gazonul vechii arene.

Până în 2020, aici va fi ridicat noul stadion Ghencea. Capacitatea noii arene va avea fi de 30.500 de locuri, fiind prevăzută pentru a găzdui 150 de persoane aflate în scaun cu rotile şi 150 de însoţitori ai acestora, dar şi 150 de locuri pentru persoane cu altfel de dizabilităţi şi 78 pentru oamenii care îi pot însoţi.

Zi istorică în fotbalul românesc! Începe demolarea Stadionului Ghencea, ”Templul Fotbalului”

Zi istorică în fotbalul românesc! Începe demolarea Stadionului Ghencea, ”Templul Fotbalului”

Stadionul Ghencea a fost inaugurat pe 9 aprilie 1974. Pe atunci, cotidianul ”Sportul” anunţa pe prima pagină ”Astăzi, fotbal pe stadionul Steaua. Steaua – OFK Belgrad, un meci care promite”.

Timp de 44 de ani, Steaua și echipa națională a României au trăit aici bucurii, dar și decepții majore. Calificări la turnee finale, calificări în cupe europene, dar și eșecuri de răsunet și meciuri de tristă amintire, toate s-au trăit pe Ghencea, Templul Fotbalului Românesc timp de 4 decenii și jumătate!

foto: facebook.com/SteauaBucurestiFotbal

US Open 2018! Organizatorii au anunțat programul zilei a 2-a: 4 români intră azi pe teren la New York. Ce se întâmplă cu... Biletul Zilei 28.08.2018! Trei meciuri spectacol din Anglia aduc profitul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x