Antena Căutare

Ți se taie respirația! ZECE tradiții neobișnuite din Țara Soarelui Răsare

Japonia, țara bunelor maniere, este un amestec de tradiții, obiceiuri și modernitate. Puțini oameni cunosc însă tradițiile neobișnuite păstrate în Țara Soarelui Răsare.

Japonia, țara bunelor maniere, este un amestec de tradiții, obiceiuri și modernitate. Puțini oameni cunosc însă tradițiile neobișnuite păstrate în Țara Soarelui Răsare.

Iată ZECE tradiții și obiceiuri neobișnuite păstrate în Japonia, Țara Soarelui Răsare, pe care oricine ar trebui să le cunoască:

1. În Japonia este acceptabil să iei un pui de somn la muncă.

2. Bacșișul este un obicei blamat de japonezi, din acest motiv aceștia nu lasă bacşiş la hotel, taxi sau restaurant, și nici nu mănâncă pe stradă.

3. Japonezii își schimbă destul de des papucii, în semn de respect pentru cei din jur. Atunci când folosesc toaleta, schimbă papucii de casă cu cei special destinați mersului la baie. Pentru ei este un semn de proastă creștere să utilizeze aceiași papuci.

4. În Japonia este considerat nepoliticos să rupi ambalajul unui cadou.

5. Se spune că pisicile negre sunt aducătoare de ghinion. Însă, dacă o pisică neagră ți-a trecut calea în Japonia este semn bun, acestea fiind considerate purtătoare de noroc.

6. În școlile din Japonia nu există femei de serviciu. Curățenia și îngrijirea claselor este făcută atât de elevi cât și de profesori.

7. În Japonia, copiii sunt învățați de părinți cum să-și încline capul la intrarea în școală. Respectul adus persoanelor din jur a devenit o formă de artă în Țara Soarelui Răsare.

8. Dacă sorbi supa deranjându-i pe ceilalți, vei fi taxat de gazdele japoneze. Aceștia nu acceptă un astfel de comportament deoarece este o ofensă adusă gazdei.

9. În Japonia se vând mai multe scutece pentru adulți decât pentru copii, rata natalității fiind foarte scăzută.

10. Una dintre cele mai bune delicatese din Japonia este carnea de cal. Aceasta este tăiată în bucăți subțiri și servită crudă.

Citește și: Peste 70 de morţi în Japonia, în urma taifunului Hagibis; salvatorii acţionează în continuare

Sursă: editiadedimineata.ro

Vărul lui Eric Abidal, chemat ca martor în faţa justiţiei spaniole, în cazul transplantului de ficat la care a fost supu... Liga Campionilor, etapa a treia: Genk - Liverpool, Inter - Borussia Dortmund şi Ajax - Chelsea, printre meciurile de mie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x