Antena Căutare

Tibi Uşeriu a câştigat, pentru a treia oară consecutiv, Maratonul ArcticUltra 6633

Tiberiu Uşeriu, în vârstă de 44 ani, a câștigat, în noaptea de joi spre vineri, pentru a treia oară consecutiv, din tot atâtea participări, maratonul canadian 6633 Arctic Ultra, considerat printre cele mai dure din lume. Ceilalţi trei români care au luat startul au abandonat în primele două zile. Uşeriu a parcurs peste 380 de mile în mai puţin de 173 de ore.

Tiberiu Uşeriu, în vârstă de 44 ani, a câștigat, în noaptea de joi spre vineri, pentru a treia oară consecutiv, din tot atâtea participări, maratonul canadian 6633 Arctic Ultra, considerat printre cele mai dure din lume. Ceilalţi trei români care au luat startul au abandonat în primele două zile. Uşeriu a parcurs peste 380 de mile în mai puţin de 173 de ore.

Cursa a debutat în data de 8 martie, iar Tibi a reuşit să o încheie după 7 zile şi aproximativ 5 ore.

Ca de fiecare dată, bistrițeanul a trecut linia de start ţinând în mâini steagul României, care, de data aceasta, purta şi însemnele Centenarului Marii Uniri. Mai mult, organizatorii l-au întâmpinat pe Tibi în acordurile Imnului Naţional al României şi l-au îmbrăţişat şi felicitat.

Ediţia din acest an a ultramaratonului a fost una aniversară, cea de-a zecea, astfel că organizatorii au decis să schimbe traseul şi să îl lungească cu 30 de mile (aproximativ 50 kilometri). Din totalul de 617 kilometri, aproximativ 280 au fost parcurşi pe Ice Road, un fluviu îngheţat.

La startul cursei au fost înscrişi 23 de concurenţi care intenţionau să parcurgă întregul traseu, însă 16 dintre ei au abandonat pe parcurs. Printre aceştia s-au numărat şi ceilalţi trei români înscrişi în competiţie: Levente Polgar, Florentina Iofcea şi Avram Iancu.
Tibi Uşeriu s-a impus ca lider al cursei încă din prima zi, astfel că, la linia de sosire, avea un avans de peste 80 kilometri faţă de următorul clasat, irlandezul Paul Deasy.

În total, în cele nouă ediţii anterioare ale Maratonului 6633 Arctic Ultra, doar 25 de competitori au încheiat cursa.

Pontul Zilei 15.03.2018. Se joacă masiv un pronostic cu șanse uriașe la meciul Plzen - Sporting... CFR Cluj - FCSB! Nicolae Dică a decis echipa de start pentru derby-ul din Play-off! Surpriză uriașă: cel mai bun din ata...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x