Antena Căutare

Vânător cercetat penal după ce a împușcat trei câini

Un vânător din județul Mureș este cercetat penal după ce a împuşcat, duminică, trei câini în comuna Adămuş, în timpul unei partide de vânătoare.

Un bărbat bănuit de săvârșirea infracțiunii de ucidere cu intenție a unor câini, fără drept și uz de armă a fost identificat de Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi de cei ai Poliţiei municipiului Târnăveni.

Întâmplarea a avut loc pe data de 2 februarie, în jurul orei 10, când oamenii legii au fost sesizați prin apel la 112, de câtre un un bărbat de 55 de ani, din municipiul Târnăveni, cu privire la faptul că trei câini aparţinând acestuia au fost împuşcaţi pe raza comunei Adămuş.

Din verificările efectuate de poliţiştii s-a stabilit faptul că la aceeaşi dată, în cadrul unei partide de vânătoare legal organizate, un bărbat de 46 de ani din municipiul Târnăveni, în calitate de vânător, ar fi efectuat mai multe focuri de armă asupra a trei câini metişi, care s-ar fi aflat pe raza fondului de vânătoare, rezultând decesul acestora, conform IPJ Mureş într-un comunicat de presă, scrie Agerpres.

Poliţiştii au ridicat, pentru continuarea cercetărilor, arma de vânătoare de calibru 12 mm pe care bărbatul o deţinea în mod legal şi au întocmit dosar penal.

"În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uciderea animalelor cu intenţie, fără drept şi uz de armă fără drept, sub supravegherea unităţii de Parchet competente, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor producerii incidentului", a precizat IPJ Mureş.

Cadavrele celor trei câini vor fi depuse la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Mureş, pentru efectuarea unei expertize sanitar-veterinare de specialitate. scrie aceeași sursă.

Amenințare cu bombă la sediul Antenei 1, duminică seară!... Arestat, după ce s-a înjunghiat în gât, autoincendiat, apoi și-a dat foc la locuință...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x