Antena Căutare

Alertă ANM. Avertizări Cod Galben și Portocaliu, emise de meteorologi. Iată toate zonele vizate de atenționări

Meteorologii ANM au emis, luni, 19 iulie 2021, mai multe coduri de vreme extremă. Printre acestea, o atenţionare Cod galben de caniculă şi disconfort termic accentuat, o avertizare de ploi torenţiale, vânt puternic, vijelii şi grindină, dar și un Cod portocaliu pentru furtuni și ploi abudente. Iată zonele afectate.

colaj de imagini cu un barbat transpirat si unul care alearga prin ploaie Galerie
Meteorologii ANM au emis, luni, 19 iulie 2021, mai multe coduri de vreme extremă | Shutterstock.com

Prima atenţionare Cod galben de caniculă, valabilă doar în ziua de 19 iulie 2021, afectează zonele: Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei. În aceste regiuni, valul de căldură va persista.

Potrivit meteorologilor ANM, ”Valul de căldură va persista în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei. În aceste regiuni disconfortul termic se va menține accentuat, iar pe arii extinse indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.”.

ANM: Cod galben de ploi torențiale, vânt puternic pe 19-20 iulie. Zonele vizate

Totodată, a fost emis Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabil de luni de ora 10.00, până marţi, 20 iulie 2021, la aceeaşi oră.

Fenomene vizate sun instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Citește și: Prognoza Meteo, 19 iulie 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

”Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20...30 l/mp și izolat 40 l/mp.”, arată Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

ANM: Cod portocaliu de furtuni și ploi abudente. Ce zone sunt vizate

De luni, de la ora 14.00, până marţi, la ora 10.00, va fi Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată şi ploi abundente, în judeţele Maramureş, Sălaj, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Alba, Hunedoara, Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj, Gorj, Vâlcea, Argeş, Sibiu, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş, Suceava, Neamţ, Botoşani, Iaşi şi parţial în judeţele Bihor, Arad, Dâmboviţa, Prahova şi Bacău.

”În zonele de munte, în Transilvania, Maramureș, jumătatea de nord a Moldovei, iar spre seară și în cursul nopții de luni spre marți (19/20 iulie) și în Banat, cea mai mare parte a Olteniei și în nord-vestul Munteniei, vor fi averse torențiale, descărcări electrice și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 35...50 l/mp și izolat peste 60...80 l/mp.”, anunță ANM.

De marţi, de la ora 10.00, până miercuri, la ora 12.00, va fi Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, în cea mai mare parte a ţării.

Alertă ANM! Cod galben de averse cu caracter torențial, vijelii și grindină. Meteorologii au emis și un cod galben de ca... Cod roșu de inundații în mai multe județe din țară, cu posibile depășiri ale cotelor de pericol și cod portocaliu de fur...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x