Antena Căutare

Alertă ANM! Cod Galben de furtuni și caniculă. Meteorologii au anunțat vijelii, grindină, descărcări electrice și temperaturi mari

Administraţia Națională de Meteorologie (ANM)a emis două coduri de vreme extremă. Meteorologii au anunțat Cod Galben de caniculă și de furtuni. Ce zone sunt cel mai afectate.

Vremea în România, luna august
Administraţia Națională de Meteorologie (ANM) a emis cod galben vreme rea și caniculă. | shutterstock

Potrivit ANM, de la ora 13.00 până la ora 23.00, în sudul Olteniei şi în sud-vestul Munteniei, disconfortul termic va fi ridicat şi local va fi caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 34 şi 37 de grade.

”Începând de sâmbătă (14 august) disconfortul termic va fi din nou în creştere în vest şi în sud, apoi şi în restul ţării”, anunţă ANM.

Cod Galben de vreme rea în Muntenia

De asemenea, a fost emis cod galben, în intervalul 13.00 – 23.00, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, precum şi în nordul Munteniei.

Citește și: Prognoza meteo 12 august 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

”Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi pe alocuri 25-40 l/mp”, anunţă ANM.

Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse şi în restul teritoriului, cu o probabilitate mai ridicată spre seară în centrul şi sudul Munteniei.

A fost Cod roşu de tornadă în judeţele Neamţ şi Bacău

Meteorologii au emis pe data de 11 august o avertizare nowcasting Cod roşu de vânt puternic, cu aspect de tornadă, grindină şi ploi torenţiale, în mai multe zone din judeţele Bacău şi Neamţ, potrivit Observator.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, atenţionarea de tip nowcasting este valabilă până la ora 17:30.Sunt vizate judeţele Bacău (Buhuşi, Balcani, Mărgineni, Blăgeşti, Pârjol, Zemeş, Măgireşti, Solonţ, Scorţeni, Strugari, Ardeoani) şi Neamţ (Podoleni, Rediu, Români, Cândeşti, Costişa, Tazlău).

Citește și: Alertă pentru Spania! MAE a emis atenționare de călătorie. S-a emis Cod Roșu de caniculă și furtuni severe. Zonele afectate

"Se vor semnala: vânt puternic cu aspect tornadic, grindină de dimensiuni medii şi mari, frecvente descărcări electrice, averse torenţiale ce vor depăşi 35 l/mp", arată ANM. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ a anunţat că a transmis mesaj RO ALERT pentru populaţia din localităţile vizate.

Prognoza meteo 12 august 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 13 august 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x