Antena Căutare

Alertă ANM! Cod galben de ninsoare pentru 26 de județe din țară, după ce a fost anunțat un val de aer polar. Cum va fi vremea

ANM anunță că un val de aer polar va traversa România și ne vom confrunta cu temperaturi scăzute în termometre și ninsori abundente. Care este prognoza meteo pentru săptămâna viitoare.

colaj foto cu ninsoare Galerie
ANM anunță că un val de aer polar va traversa România și ne vom confrunta cu temperaturi scăzute în termometre și ninsori abundente. Prognoza meteo pentru săptămâna viitoare. | Shutterstock/Antena 1

Weekend-ul acesta vom resimți iarna din plin, spun meteorologii, care ne anunță că temperatura va scădea în termometre. Un val de aer rece va trece peste România în acest weekend și vom avea temperaturi negative care pot ajunge chiar și la -20 de grade pe timpul nopții.

Cum va fi vremea în primul weekend din februarie

Vineri, cerul va fi în parte noros și local vor fi ninosori în centrul țării, nord-est și la munte. În sudul țării sunt anunțate ploi.

Meteorologii spun că începând de duminică vremea se va răci radical și vom avea parte de precipitații în mai multe zone din țară. Mai toate regiunile vor fi acoperite de precipitații și vor fi temperaturi scăzute chiar și pentru această perioadă din an. Senzația de frig va fi amplicată și de vântul care va sufla cu putere.

Citește și: Alertă ANM! Cod galben de vreme severă. Ninsori abundente și viscol până vineri. Care sunt zonele afectate

„Duminică, ajunge o masă de aer polar care va reduce semnificativ temperaturile în toată țara, scăderea se va resimți începând de sâmbătă noapte în zonele intracarpatice, minimele vor coborî sub minus 10 grade, apoi masa de aer polar se va intensifica în toate regiunile, vremea va deveni geroasă în special în jumătatea de vest a țării. Minimele vor fi cuprinse între minus 10 și sub minus 10 grade Celsius, probabil să coboare spre minus 20 în depresiuni din Transilvania”, atrag atenţia meteorologii, potrivit Digi 24.

Cod galben de ninsori în 26 de județe din țară. Care sunt regiunile vizate

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o avertizare de cod galben de nincoare pentru majoritatea județelor din țară. Avertizarea este emisă pentru intervalul 3 februarie, ora 10:00 - 5 februarie, ora 18:00. Ninsoarea se va extinde treptat din nord-vest spre cea mai mare parte a țării și se preconizează că se va depune un strat gros de zăpadă, mai ales în zona montată.

Judeţele care vor intra sub Codul galben de ninsori sunt: Alba, Argeş, Arad, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Buzău, Cluj, Caraş-Severin, Covasna, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Harghita, Mehedinţi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Prahova, Sibiu, Sălaj, Suceava, Timiş, Vâlcea şi Vrancea.

După codul galben de ninsori, vremea se va menține în continuare geroasă și în săptămâna care urmează.

Prognoza meteo 6 - 13 februarie 2023. Cum va fi vremea

Prognoza meteo pentru 6 - 13 februarie 2023 arată că temperaturile se vor menține în continuare scăzute în majoritatea județelor din țară. Temperaturile cele mai joase se vor înregistra în regiunile din centru și nordul țării, precum și la munte

„La începutul săptămânii viitoare, vremea se va menţine deosebit de rece în majoritatea zonelor. Pe arii extinse va fi ger dimineaţa şi noaptea, temperaturile maxime se vor încadra între -8 şi 1 grad. Valorile minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -16 şi -7 grade, cu valori izolat mai scãzute, în jurul a -20 grade, în special în depresiuni şi mai ridicate în sud-est, unde însã vântul va amplifica senzaţia de frig. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în jumãtatea de est a teritoriului unde pe spaţii mici va fulgui. În special în prima parte a intervalului, vântul va continua sã aibã intensificãri în est, în sud-est şi în zona Carpaţilor de Curburã, local cu rafale de general de 55...65 km/h. Izolat se va forma ceaţã cu depunere de chiciurã", a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Prognoza meteo 3 februarie 2023. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 4 februarie 2023. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x