Antena Căutare

Alertă ANM! Cod galben de ninsori viscolite și intensificări ale vântului. Ce zone sunt afectate de avertizarea meteorologilor

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteo de cod galben pentru sud-estul țării, unde vor fi condiții de ninsori viscolite și intensificări ale vântului. Iată până când este valabilă avertizarea.

femeie-umbrelă-zăpadă
Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteo de cod galben pentru sud-estul țării. | Shutterstock

Meteorologii au anunțat un cod galben de vreme rece, ninsori viscolite și intensificări ale vântului pentru intervalul 28 februarie, ora 06:00 – 1 martie, ora 10. Tmperaturile vor fi mai mici decât cele normale pentru această perioadă, iar rafalele de vânt vor depăși 55 - 65 km/h, chiar și 70 Km/h în anumite zone ale țării.

Ce regiuni ale României sunt vizate de codul galben

Dobrogea va fi afectată de avertizarea meteorologilor, dar și o parte de sudul țării. Se vor înregistra precipitații sub formă de ninsoare și vânt puternic, care va atinge viteza de 70 km/h pe litoral.

„În intervalul menționat, în sud-estul țării, temporar vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare, vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 55…65 km/h și local va fi viscol. Se va depune strat de zăpadă, mai consistent în Dobrogea continentală. Pe litoral și în deltă precipitațiile vor fi mixte, iar rafalele vor depăși 70 km/h.”, a anunțat ANM, conform meteoromania.ro.

Citește și: Cum va fi vremea la începutul lunii martie 2022, prima luna de primavara. Temperaturi ridicate, mult peste normalul perioadei

De asemenea, vremea rece și condițiile de ninsoare vor fi prezente până la jumătatea săptămânii viitoare: „Până la mijlocul săptămânii, în jumătatea de est a țării și la munte, temporar va ninge, iar vremea va fi rece pentru această perioadă.”

Cum va fi vremea în prima săptămână a lunii martie 2022

Prognoza meteo va aduce o temperatura medie a aerului cu valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Și regimul pluviometric estimat pentru această perioadă, va fi deficitar la nivelul întregii țări, potrivit ANM.

Vor exista zile în care temperaturile vor crește, dar și zile în care valorile termice vor fi mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă a anului. Precipitațile vor fi reduse, mai puțin în zona montană, unde se vor fi ninsori și intensificări ale vântului care vor viscoli stratul de zăpadă deja depus.

Citește și: Cum va fi vremea la finalul lunii februarie și începutul lunii martie. Estimările ANM pentru următoarele două săptămâni

Se estimează că zilele de 1, 2 și 3 martie 2022 vor fi cele mai răcoroase în unele zone din România, în timp ce zilele de 4, 5 și 6 martie 2022 vor aduce temperaturi ridicate și un cer senin.

Prognoza meteo 27 februarie 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 28 februarie 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x