Antena Căutare

Alertă ANM! Cod galben de vânt puternic şi ninsori până duminică seară. Vremea în toată țara

Meteorologii au emis sâmbătă mai multe avertizări cod galben şi portocaliu de ninsori şi vânt puternic pentru cea mai mare parte a ţării.

Alertă ANM! Cod galben de vânt puternic şi ninsori până duminică seară. Vremea în toată țara

Shutterstock

O avertizare cod galben de viscol şi ninsori moderate cantitativ la munte a fost emisă pentru intervalul 04 februarie, ora 11 – 05 februarie, ora 20.

Alertă cod galben de vânt puternic. Ce au avertizat specialiștii

”La munte va ninge moderat cantitativ, vântul va avea intensificări cu rafale, în general, de 50...70 km/h, iar la altitudini de peste 1800 m va depăşi 80…90 km/h. Temporar va fi viscol şi vizibilitate redusă. În Carpaţii Meridionali şi Occidentali se va depune strat consistent de zăpadă, local de peste 20...25 cm. Notă: În Carpaţii Meridionali şi de Curbură vântul va continua să prezinte intensificări şi în noaptea de duminică spre luni (5/6 februarie). De duminică (5 februarie) vremea va intra într-un proces de răcire şi va deveni geroasă noaptea, cu precădere în regiunile intracarpatice”, transmite ANM.

O altă avertizare, cod portocaliu, de viscol puternic, a fost emisă pentru Carpaţii Meridionali la peste 1800 m altitudine, intervalul de valabilitate fiind: 04 februarie, ora 20 – 05 februarie, ora 20

La altitudini de peste 1800 m, în Carpaţii Meridionali, vor fi intervale cu viscol puternic (rafale de peste 90...100 km/h) şi vizibilitate foarte redusă.

Intensificări ale vântului sunt anunţate în Banat, Crişana şi jumătatea de vest a Transilvaniei începând din 4 februarie, ora 11 până în 5 februarie, ora 6, şi în acest caz fiind emisă o avertizare de tip cod galben.

”În zona vizată, vântul va avea intensificări cu viteze, în general, de 50...70 km/h, iar în vestul şi sud-vestul Transilvaniei vor fi perioade în care rafalele se vor asocia cu ninsori moderate cantitativ determinând apariţia viscolului. Notă: Temporar va ninge şi vor fi intensificări ale vântului şi în restul teritoriului, dar pe arii mai restrânse şi la intensitate mai mică”, conform ANM.

Jumătatea de sud a Moldovei, jumătatea de est a Munteniei şi Dobrogea se află sub cod galben, fiind anunţate intensificări ale vântului, perioade cu viscol şi transport de zăpadă, începând de sâmbătă de la ora 20 până duminică la aceeaşi oră.

”În jumătatea de sud a Moldovei, jumătatea de est a Munteniei şi Dobrogea vor fi intensificări ale vântului, cu rafale, în general, de 50...70 km/h, astfel că zăpada va fi spulberată. Îndeosebi în noaptea de sâmbătă spre duminică (4/5 februarie) va ninge şi vor fi perioade cu viscol şi vizibilitate redusă”, transmit meteorologii.

Pe litoral sunt anunţate intensificări susţinute ale vântului şi viscol, în intervalul 05 februarie, ora 02 – 05 februarie, ora 20, fiind emisă o avertizare cod portocaliu.

” Pe litoral, temporar va ninge, iar vântul va avea intensificări susţinute, cu viteze de 70...80 km/h, astfel că ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată şi vizibilitatea redusă, mai accentuate în zona judeţului Constanţa. Notă: Vântul va continua să prezinte intensificări şi în noaptea de duminică spre luni (5/6 februarie)”, anunţă meteorologii.

Cum va fi vremea în București în această perioadă

Temporar cerul va avea înnorări şi vor fi precipitaţii slabe, predominant ploaie pe parcursul zilei de sâmbătă (4 februarie) şi sub formă de ninsoare în restul intervalului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare începând din seara zilei de sâmbătă, când vor fi viteze în general de 40...45 km/h. Temperatura maximă va scădea semnificativ, de la 5...6 grade - sâmbătă, până în jurul valorii de 1 grad - duminică, iar cea minimă va fi de -2...0 grade. Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentele informaţii, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice.

Prognoza meteo 4 februarie 2023. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 5 februarie 2023. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...
Focaccia simplă de casă. Rețetă de pâine din bucătăria italiană
Atunci când ți-e poftă de pâine preparată în casă, cu siguranță te gândești care ar fi...
Horoscopul zilei de 31 martie 2023. Leii sunt plini de energie. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 31 martie 2023 spune că nativii din zodia Leilor nor avea parte de o zi...
Parteneri
Horoscopul dragostei pentru luna aprilie 2023. Taurii vor avea parte de o nouă poveste de iubire
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x