Antena Căutare

Alertă ANM! Cod portocaliu de ninsori abundente și viscol. Meteorologii anunță strat de zăpadă consistent

Vremea se schimbă radical! Cinci judeţe se vor afla sub cod portocaliu de ninsori şi viscol până duminică, la ora 10.00. Care sunt zonele afectate.

imagine cu un barbat imbracat in negru in timp ce trece prin ninsorae si o banda portocalie care anunta codul de vreme rea Galerie
Alertă ANM! Cod portocaliu de ninsori abundente și viscol. Meteorologii anunță strat de zăpadă consistent | shutterstock

La primele ore ale dimineții de vineri a intrat în vigoare codul portocaliu de ninsori abundente și de viscol valabil pentru 5 județe. Este o atenționare emisă în urmă cu foarte puțin timp de către meteorologi.

Pentru intervalul 27 ianuarie, ora 10 – 29 ianuarie, ora 10, a fost emisă o avertizare cod galben, fiind anunţate cantităţi însemnate de precipitaţii sub formă de ploaie şi ninsoare, viscol şi intensificări ale vântului. Din momentul în care ciclonul mediteranean a traversat România, vremea s-a schimbat radical!

COD PORTOCALIU! Ninsori abundenteși viscol. Traficul este unul de coșmar pe drumurile din jurul Bucureștiului , mai multe tiruri au derapat

Alte 20 de județe din partea de sud și de est a țării sunt sub avertizare de cod galben. Meteorologii spun că stratul de zăpadă care se va depune va fi unul consistent, iar zăpada va fi viscolită. Episodul acesta de iarnă autentică face însă deja probleme în mai multe zone din țară, opt oameni au ajuns la spital în urma unui accident în care au fost implicate un microbuz și două mașini.

De asemenea, circulația pe Valea Oltului a fost blocată după ce mai multe tiruri au derapat din cauza zăpezii și a poleiului. Traficul este unul de coșmar pe drumurile din jurul Bucureștiului, sunt coloane de mașini de kilometri din cauza zăpezii depuse pe carosabil, zăpada abundentă, îngreunează evident și traficul aerian, care, ca de fiecare dată, mai multe curse care ar fi trebuit să decoleze din Capitală în această dimineață, au întârzieri majore, potrivit Antena 3 CNN.

După temperaturi ce au atins cu lejeritate 20 de grade Celsius în România, în anumite zone al țării noastre, vremea pare să ia o cu totul altă întorsătură. Temperaturile au scăzut brusc la noi în țară în această săptămână și sunt așteptate chiar și ninsori abundente!

COD PORTOCALIU! Ninsori abundenteși viscol. Anunțul meteorologilor

Fenomenul care a adus zăpadă și ger continuă să pună stăpânire pe România. Mai multe județe din țară sunt afectate! În Dobrogea, Muntenia, Carpaţii Meridionali şi local în Moldova, sud-estul Transilvaniei şi în Carpaţii Orientali vor fi precipitaţii însemnate cantitativ şi se vor acumula în general 25…40 l/mp.

”În sud-estul Transilvaniei va ninge, iar în zonele joase de relief din Muntenia şi Moldova, la început vor fi precipitaţii sub formă de ninsoare, lapoviţă şi ploaie, apoi treptat vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă. În Dobrogea pe parcursul zilei de vineri vor fi mai ales ploi, în transformare din noaptea de vineri spre sâmbătă în lapoviţă şi ninsoare. În aceste zone, local şi temporar, vor fi şi intensificări ale vântului, cu viteze în general de 45…55 km/h, viscolind ninsoarea. În Carpaţii Meridionali şi local în Carpaţii Orientali va continua să ningă, să se depună strat de zăpadă consistent şi vor mai fi intervale cu viscol (rafale de peste 50…70 km/h) şi vizibilitate scăzută”, transmite ANM.

Citește și: Au început ninsorile în Bucureşti! Recomandările ANM: "Va fi strat de zăpadă 15 centimetri, polei şi lapoviţă"

În intervalul 27 ianuarie, ora 10 – 29 ianuarie, ora 10 sunt anunţate ninsori abundente, viscol, ANM emiţând o avertizare cod portocaliu, anunță News.ro.

În judeţele Vrancea, Buzău şi în zona de munte a judeţelor Prahova, Dâmboviţa şi Argeş va ninge abundent (35...50 l/mp) şi se va depune strat de zăpadă consistent. Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55...65 km/h şi vor fi perioade în care va fi viscol şi vizibilitate scăzută.

Citește și: Butonul „Magic” care dezgheață parbrizul mașinii în câteva secunde. Trucuri pe care șoferii nu le-au știut

Vezi cum va fi vremea azi în secţiunea de pe observatornews.ro

Prognoza meteo 27 ianuarie 2023. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 28 ianuarie 2023. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x