Antena Căutare

Alertă ANM! Cod portocaliu de ninsori, viscol și ploi în toată țara. Cum afectează ciclonul mediteranean care traversează România

După temperaturi ce au atins cu lejeritate 20 de grade Celsius în România, în anumite zone al țării noastre, vremea pare să ia o cu totul altă întorsătură. Temperaturile au scăzut brusc la noi în țară în această săptămână și sunt așteptate chiar și ninsori în anumite zone ale țării. 

imagine cu oameni care trec prin zapada din romania Galerie
Ciclonul mediteranean care a afectat România în săptămâna aceasta va începe să slăbească în intensitate, iar acoperirea precipitațiilor se va reduce începând de miercuri seara. | shutterstock

În zilele următoare, vremea va fi încă nefavorabilă în sudul și estul țării, unde va continua să plouă, în special în prima parte a zilei de joi. De asemenea, zonele din nord-est ar putea fi afectate de precipitații mixte, inclusiv ploi înghețate și polei.

Ciclonul mediteranean care a afectat România în săptămâna aceasta va începe să slăbească în intensitate, iar acoperirea precipitațiilor se va reduce începând de miercuri seara.

Ciclonul mediteranean care a afectat România în această săptămână se va domoli

Cu toate acestea, în timpul nopții va continua să plouă în regiunile din sud și jumătatea sudică a Transilvaniei, iar în munți, peste 1300 metri, va fi predominanța ninsorilor.

În dimineața zilei de joi, 12 ianuarie, temperaturile vor scădea sub pragul de îngheț în jumătatea estică a Moldovei, iar pe alocuri, în special în zonele mai înalte de deal, se vor semnala temporar și precipitații mixte, inclusiv ploi înghețate, care vor favoriza depunerile de polei.

Temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 4 grade în nord-est, respectiv între 4 și 8 grade în restul țării. Mai cald va fi însă în Dobrogea, unde se vor atinge până la 10 - 12 grade.

Spre seară, ploile și ninsorile se vor opri în cea mai mare parte a țării, dar cerul va rămâne predominant acoperit în majoritatea regiunilor, spotrivit meteoradar.ro.

Citește și: Prognoza meteo 11 ianuarie 2023. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astă

Cod Galben și Cod Portocaliu de ploi, de ploi și ninsori

A fost emisă o avertizare cod galben de precipitaţii însemnate cantitativ, intensificări ale vântului la munte, valabilă în intervalul 10 ianuarie, ora 16 – 11 ianuarie, ora 22

”În intervalul menţionat în nordul Olteniei, local în Muntenia, precum şi în sud-vestul Moldovei, va ploua însemnat cantitativ. Cantităţile de apă, prin acumulare pe tot parcursul intervalului, vor depăşi 25...30 l/mp şi pe arii restrânse 40...50 l/mp. În Carpaţii Meridionali şi în sudul Carpaţilor Orientali, la altitudini în general de peste 1000 m, va ninge însemnat cantitativ şi se va depune strat de zăpadă. Vântul va avea intensificări în zona înaltă, cu precădere în noaptea de marţi spre miercuri, cu rafale de peste 70...90 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii”, anunţă meteorologii ANM.

O avertizare cod portocaliu, valabilă de marţi de la ora 18, până miercuri la ora 22.00, anunţă precipitaţii abundente în mai multe judeţe, potrivit News.ro.

”În judeţele Prahova, Buzău, Vrancea şi în zona montană din judeţul Dâmboviţa vor fi precipitaţii abundente, iar prin acumulare, pe tot parcursul intervalului, se vor înregistra cantităţi de precipitaţii în general de peste 50...60 l/mp. Precipitaţiile vor fi sub formă de ploaie în zonele joase de relief şi ninsoare la altitudini în general de peste 1000 m, unde local se va depune strat consistent de zăpadă”, transmit meteorologii.

Citește și: ANM a emis prognoza meteo pentru intervalul 2-15 ianuarie 2023. Cum va fi vremea în următoarele 2 săptămâni și când se răcește

Prognoza meteo 11 ianuarie 2023. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 12 ianuarie 2023. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x