Antena Căutare

Alertă ANM! Cod portocaliu și cod galben de ploi abundente și vânt puternic. Ce zone sunt vizate de avertizările meteorologilor

Meteorologii au emis un cod galben și un cod portocaliu de ploi abundente și vânt puternic pentru mai multe zone din România. Iată ce regiuni sunt vizate de avertizările ANM.

Oameni cu umbrele prin ploaie și mașini pe șosea Galerie
Meteorologii au emis un cod galben și un cod portocaliu de ploi abundente și vânt puternic pentru mai multe zone din România | Shutterstock

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis două avertizări de vreme rea pentru mai multe zone ale țării. Se vor înregistra precipitații moderate cantitativ în vestul, centrul și sudul teritoriului, apoi și în celelalte regiuni.

„În noaptea de miercuri spre joi, aria acestora va fi în restrângere spre regiunile estice și sud-estice. Local se vor acumula cantități de apă de 15...25 l/mp și pe alocuri de peste 30 l/mp. Precipitațiile vor fi sub formă de ploaie în zonele joase de relief, mixte în Carpații Occidentali, estul Transilvaniei și Moldova și predominant ninsori în restul zonei montane, unde se va depune strat de zăpadă. Izolat vor fi depuneri de polei. Local și temporar vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 45 - 55 km/h.”, au anunțat meteorologii, potrivit meteromania.ro.

Citește și: Prognoza meteo 10 ianuarie 2023. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Avertizările ANM sunt valabile în intervalul 10 ianuarie 2023, ora 10:00 – 12 ianuarie 2023, ora 10:00.

Cod galben de precipitații însemnate cantitativ și intensificări ale vântului

Meteorologii au anunțat un cod galben de precipitații însemnate cantitativ și intensificări ale vântului începând cu 10 ianuarie 2023, ora 16:00 până pe 11 ianuarie 2023, ora 22:00. Zonele afectate de avertizare sunt: nordul Olteniei, Muntenia, sud-vestul Moldovei.

De asemenea, vântul va sufla cu putere la munte, în mod special la altitudini mari.

Citește și: ANM a emis prognoza meteo pentru intervalul 2-15 ianuarie 2023. Cum va fi vremea în următoarele 2 săptămâni și când se răcește

„Cantitățile de apă, prin acumulare pe tot parcursul intervalului, vor depăși 25 - 30 l/mp și pe arii restrânse 40 - 50 l/mp. În Carpații Meridionali și în sudul Carpaților Orientali, la altitudini în general de peste 1000 m, va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat de zăpadă. Vântul va avea intensificări în zona înaltă, cu precădere în noaptea de marți spre miercuri, cu rafale de peste 70 - 90 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.”, a mai precizat ANM.

Cod portocaliu de ploi abundente pentru trei județe din România

Trei județe din România vor fi sub cod portocaliu de ploi abundente în intervalul 10 ianuarie 2023, ora 18:00 – 11 ianuarie 2023, ora 22:00. Prahova, Buzău, Vrancea sunt zonele vizate de avertismentul ANM.

„Vor fi precipitații abundente, iar prin acumulare, pe tot parcursul intervalului, se vor înregistra cantități de precipitații în general de peste 50 - 60 l/mp. Precipitațiile vor fi sub formă de ploaie în zonele joase de relief și ninsoare la altitudini în general de peste 1000 m, unde local se va depune strat consistent de zăpadă.”, au mai anunțat meteorologii.

Prognoza meteo 10 ianuarie 2023. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 11 ianuarie 2023. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x