Antena Căutare

Alertă ANM! Meteorologii anunță cod galben de vijelii, descărcări electrice și vânt, pentru următoarea perioadă. Zonele vizate

Meteorologii au emis avertizări de instabilitate atmosferică pentru mare parte din țară, în următoarele zile.

Cod galben de vreme rea
Meteorologii au emis cod galben de vreme rea | Shutterstock

ANM a emis, pentru început, o informare meteorologică de instabilitate atmosferică, cantități de apă însemnate, care a intrat în vigoare pe 27 august de la ora 10:00 și este valabilă până pe 29 august, ora 23:00.

„Instabilitatea atmosferică se va accentua treptat și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină. Astfel de fenomene se vor semnala vineri (27 august) îndeosebi în sud-estul, centrul și nord-estul țării, precum și în zona de munte”, au anunțat meteorologii.

Informare meteo de vreme rea, pentru weekend

Pentru sâmbătă, meteorologii au anunțat vreme rea în cea mai mar eparte din țară:

„Sâmbătă (28 august) instabilitatea atmosferică va cuprinde cea mai mare parte a țării, exceptând regiunile sud-estice, unde fenomenele asociate vor fi mai puțin intense și se vor semnala pe arii restrânse”, au anunțat meteorologii.

De asemenea, duminică, meteorologii anunță vreme rea în special în nordul și centrul țării:

„Duminică (29 august) fenomenele asociate instabilității atmosferice se vor produce cu precădere în centrul, nordul și nord-estul teritoriului. În intervalul menționat, cantităţile de apă vor depăși, pe perioade scurte sau prin acumulare, 20...50 l/mp”, potrivit meteorologilor.

Cod galben de vreme rea. Ce zone vor fi afectate

De asmenea, metorologii au emis cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată și ploi abundente pentru intervalul: 28 august, ora 15:00 – 29 august, ora 23:00.

„În intervalul menționat, vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină în Oltenia, sudul Banatului, nord-vestul Munteniei, Maramureș, Transilvania, la munte și local în Moldova. Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, 25...55 l/mp, îndeosebi în zonele de deal și de munte”, au anunțat meteorologii.

Maramureș, Bistruța-Năsăud, Suceava, Botoșani, Cluj, Mureș, Harghita. Alba, Sibiu, Brașov, Covasna, Hunedoara, Caraș Severin, Gorj, Mehedinți, Vâlcea, Dolj, Argeș, Olt, Dâmbovița și izolat Neamț, Bacău, Vrancea, Buzău, Prahova, Arad, Bihor, sunt sub cod galben de ploi de sâmbătă până duminică.

Totodată, meteorologii au făcut o estimare a vremii pentru luna septembrie, precizând că temperaturile vor scădea brusc, însă prima lună de toamnă se anunță a fi una călduroasă.

Cum va fi toamna, după o vară cu temperaturi care au întrecut recorduri. Directorul ANM, despre vremea din luna septembr... Prognoza meteo 28 august 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x