Antena Căutare

Alertă de cod galben de ploi și viscol în 12 județe din țară. Care sunt regiunile vizate de avertizările meteorologilor

ANM a emis noi alerte de cod galben de ploi și viscol, dar și un cod portocaliu de inundații până mâine dimineață. Află din rândurile de mai jos care sunt zonele din țară vizate de avertizările meteorologilor.

copil cu cizme de cauciuc albastre care se joacă în apa de la ploaie Galerie
Alerte de cod galben de ploi și viscol în 12 județe din țară. Care sunt regiunile vizate de avertizările meteorologilor | Profimedia/Gettyimages

Vremea se schimbă radical. Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a emis noi alerte de cod galben de ploi şi viscol, dar şi cod portocaliu de inundații pentru pentru 12 judeţe din ţară, potrivit Evenimentul Zilei.

Avertizarea de cod galben este valabilă până în seara aceasta la ora 22:00. În schimb, codul portocaliu de inundații va fi în vigoare până mâine dimineață și este valabil pentru râurile din Prahova, potrivit aceleași surse citate mai sus.

Citește și: De ce poate fi periculos să bei vin fiert afară, la temperaturi scăzute. Ce poți păți din cauza băuturii delicioase

Care sunt valorile termice pentru perioada următoare

Un meteorolog a anunțat și care vor fi valorile termice în perioada următoare:

„Într-adevăr, primele două decade ale lunii ianuarie, luna Gerar, a adus temperaturi mult peste normalul perioadei, intervale mari, cu recorduri. Așa s-a întâmplat și în această dimineață, practic am avut chiar record lunar la București, 8 grade minimă față de -6 cât ar trebui să înregistrăm. Practic, până acum, în luna ianuarie este pe primul loc, cu abatere de plus 6,6 grade față de normă, dar, cu siguranță, ea va mai scădea în perioada următoare, pentru că temperaturile vor fi în scădere.”

„Mâine deja vom resimți o răcire a vremii în regiunile din sudul și estul României, ceea ce vom înregistra dimineața, adică minime undeva între 1 și 6 grade s-ar putea să rămână și maximele zilei, adică temperatura să bată pasul pe loc.”

„Şi în Capitală, mâine de exemplu, nu vor fi mai mult de 5 grade față de cele 12 grade înregistrate astăzi, însă, dincolo de munții în nord-vest și centru, încă va fi o zi caldă, mâine deosebit de caldă, am putea spune, maxime de până la 14-16 grade în dealurile din vest și nord-vest și chiar și marți acolo încă o vreme caldă, cu maxime în jurul la 10 grade după care, miercuri și joi în sfârșit, vom vorbi de o vreme normală termic în aproape toată țara. Asta înseamnă maxime, în general, între 0 – 6 grade și minime, de data aceasta preponderent negative, între -8 și plus 2 grade.”

„Nu vom scăpa nici de precipitații până marți dimineață, ele vor fi mai frecvente în sud-vestul teritoriului, adică în Oltenia și Banat, unde vor fi la început ploi, iar de mâine noapte trecători și lapovițe și ninsori, dar o vreme închisă în zilele următoare în toate regiunile extracarpatice, în Muntenia, Dobrogea și Moldova. Și aici, pe alocuri vor fi burnițe sau fulguieli, burnițe care pot produce și fenomenul de polei în următoarele două nopți, pentru că vom vorbi de temperaturi negative în aceste regiuni.”

„Este un semnal ca spre finalul acestei săptămâni, vineri sâmbătă dacă nu și duminică, să avem mai multe ninsori în partea de sud-est a țării, dar să vedem cum vom vor mai evolua materialele.”, a explicat meteorologul Mihai Timu la Antena 3, citat de sursa menționată mai sus.

Citește și: Prognoza meteo 23 ianuarie 2023. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Vezi cum va fi vremea mâine în secţiunea de pe observatornews.ro

Prognoza meteo 23 ianuarie 2023. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 24 ianuarie 2023. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x