Antena Căutare

Alertă Meteo! Cod galben de ploi torențiale și vijelii în jumătate din țară. Până când este valabilă avertizarea meteorologilor

Meteorologii au emis un nou cod galben de vreme rea în jumătate din țară. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și, izolat, vijelii și grindină.

Un om cu pelerină de ploaie și un acoperiș pe care plouă
Meteorologii au emis un nou cod galben de vreme rea în jumătate din țară. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și, izolat, vijelii și grindină. | Shutterstock

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat o instabilitate atmosferică ce va fi resimțită în mai multe regiuni ale țarii, în special în zona de munte . Vom avea parte de un cod galben de ploi cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și, izolat, vijelii și grindină în Transilvania, Maramureș, în cea mai mare parte a Moldovei și local în nordul Munteniei.

Până când este valabil codul galben

Avertizarea meteorologilor este valabilă în intervalul 21 iulie, ora 10:00 – 21 iulie, ora 22:00. De asemenea, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20 - 30 de litri pe metru pătrat și izolat 40 - 45 de litri pe metru pătrat.

Citește și: Cum va fi vremea în luna iulie 2021. Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploile torențiale care au acaparat prima lună de vară

"Manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala pe arii restrânse și în celelalte județe din Muntenia. Temporar, vor fi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, cu viteze în general de 55...65 km/h în Moldova și local în Oltenia, Muntenia și Dobrogea, iar în zona montană înaltă, cu precădere a Carpaților Meridionali, rafalele vor depăși 70 - 80 km/h.", au mai anunțat meteorologii, conform meteoromania.ro.

Cum va fi vremea spre finalul lunii iulie

În perioadă 19 iulie - 16 august 2021, Administrația Națională de Meteorologie a anunțat temperaturi ridicate pentru normalul acestei perioade.

Citește și: Prognoza Meteo, 21 iulie 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

"La începutul săptămânii viitoare, vremea va deveni instabilã în vestul, sud-vestul, centrul, nordul şi nord-estul ţãrii, iar în sud, sud-est şi, parţial, în centru, se va menţine şi cãlduroasã, pe alocuri canicularã la amiazã. În Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, cea mai mare parte a Olteniei şi jumãtatea nordicã a Moldovei vor fi înnorãri temporar accentuate, averse ce vor avea şi caracter torenţial, descãrcãri electrice, intensificãri ale vântului şi, pe alocuri, vijelii şi grindină", a mărturisit Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

În perioada 26 august - 2 august 2021 vo scăpa de precipitațiile semnificatie, iar valorile termice vor fi foarte ridicate pentru această perioadă a anului. Disconfortul termic se va menține accentul, în special în zonele sud-estice.

Cod roșu de inundații în mai multe județe din țară, cu posibile depășiri ale cotelor de pericol și cod portocaliu de fur... Prognoza Meteo, 24 iulie 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x