Antena Căutare

Alertă meteo! Cod portocaliu și cod galben de viscol puternic. Ce zone sunt vizate de avertizarea meteorologilor

Meteorologii au emis mai multe avertizări de cod galben și portocaliu. Fenomenele vizate sunt de viscol și vânt puternic.

Colaj cu femei cu umbrele
Meteorologii au emis avertizări Cod portocaliu și cod galben de viscol puternic | Shutterstock

Meteorologii au emis mai multe avertizări cod galben și portocaliu, valabile pentru zone și intervale de timp diferite. O avertizare cod galben încpee pe 7 februarie la ora 18:00, o avertizare cod portocaliu începe tot pe 7 februarie dar la ora 22:00, iar o a treia avertizare cod galben începe pe 8 februarie, de la ora 05:00, potrivit meteoromania.ro.

Citește și: Prognoza meteo pentru luna februarie. Ce ne așteaptă în ultima lună de iarnă. Anunțul meteorologilor

Cod galben de viscol. Ce județe sunt vizate

Meteorologii au emis cod galben de viscol în perioada 07 februarie, ora 18:00– 08 februarie, ora 20:00, zonele vizate fiind Carpații Meridionali și de Curbură, precum și Munții Apuseni.

„În Carpații Meridionali și de Curbură, precum și în Munții Apuseni vântul va avea intensificări, cu viteze de peste 70...80 km/h, temporar va fi viscol, iar vizibilitatea scăzută. Îndeosebi în zona înaltă, vântul va continua să aibă intensificări până în dimineața zilei de joi (10 februarie)”, au anunțat meteorologii.

Județele Alba și Cluj sunt vizate de avertizarea meteorologilor.

Citește și: Prognoza meteo 7 februarie 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Cod portocaliu de viscol. Ce județe sunt vizate

Totodată, meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu de viscol puternic la altitudini de peste 1600 m în Carpații Meridionali și de Curbură în intervalul 07 februarie, ora 22– 08 februarie, ora 20

„În intervalul menționat, la altitudini de peste 1600 m în Carpații Meridionali și de Curburăvântul va sufla tare, cu rafale de peste 120...140 km/h, va fi viscol puternic, zăpadă troienită și vizibilitate foarte scăzută”.

Gorj, Sibiu, Argeș, Caraș-Severin, Hunedoara, Vâlcea, Brașov, Covasna, Mehedinți, Buzău, Dâmbovița, Prahova.

Cod galben de intensificări ale vântului. Ce județe sunt vizate

De asemenea, meteorologii au mai emis o avertizare cod galben de intensificări ale vântului, în Dobrogea, estul Munteniei și Moldova. Avertizarea este valabilă în intervalul: 8 februarie, ora 05:00– 08 februarie, ora 20:00

„În intervalul menționat, vântul se va intensifica treptat, la început în Dobrogea și în estul Munteniei, apoi și în Moldova, cu rafale de 55...65 km/h și pe suprafețe restrânse de peste 70 km/h. Intensificări ale vântului vor fi pe alocuri și în restul teritoriului, cu viteze în general de 50...55 km/h, îndeosebi în centru și sud-vest.

Județele sub cod galben vor fi: Bacău, Constanța, Neamț, Vaslui, Brăila, Galați, Suceava, Botoșani, Ialomița, Tulcea, Călărași, Iași, Vrancea.

De altfel, meteorologii au spus despre cea de-a doua săptămână de februarie că temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în regiunile extracarpatice și izolat în vest și centru, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice.

Este posibil ca în Sudul țării precipitațiile să lipsească în această săptămână.

Te poate interesa şi asta: Gigi Becali, donație uriașă. A scos 450.000 de euro din conturi. „Sunt cel mai bogat din lume. Ce Bill Gates, ce Rockefeller?”

Prognoza meteo 7 februarie 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 8 februarie 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x