Antena Căutare

Strat de 20 de centimetri de zăpadă, în București! Autoritățile iau măsuri de urgență în această noapte: „Utilajele sunt pregătite”

Ninsori abundente în București, în noaptea de miercuri spre joi. Potrivit specialiștilor, stratul de zăpadă ar putea ajunge la 20 de centimetri. Gabriela Firea, mesaj de ultimă oră.

ANM a emis o nouă avertizare meteo, cu efect imediat

Update, miercuri, 5 februarie, ora 21:47: Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că, în urma prognozei speciale date de ANM, utilajele de deszăpezire sunt pregătite pentru intervenție.

Am primit acum actualizarea informatiilor meteo. In Sudul Bucurestiului, se va ajunge la 15-20 cm de zapada (sectoarele 4 si 5) iar intre 5-7 cm de zapada spre Nord. Am luat legatura cu domnii primari de sectoare si cu societatile de salubritate, care au contracte si pentru deszapezire.

Sunt pregătite să intervină până la 741 de utilaje și 415 operatori.

Stocurile de material și soluții antiderapante se ridică la 21.260 de tone

Ca urmare a prognozei meteorologice, care anunță precipitații mixte și sub formă de ninsoare în această noapte, la București, iar spre dimineață temperaturi scăzute și posibilitatea de formare de ghețuș, Primăria Capitalei, în calitate de coordonator al operațiunilor de deszăpezire, verifică stadiul pregătirilor de intervenție.

Astfel, în momentul de față, sunt pregătite pentru a interveni 334 de utilaje destinate să împrăștie material antiderapant și pentru pluguit zăpada și 415 operatori, pe timpul nopții. Totodată, sunt disponibile, în total la nivelul celor 6 sectoare, 21.260 de tone de material și soluții antiderapante.

Subliniem faptul că, dacă evoluția fenomenelor meteorologice o va impun e - respectiv dacă vor fi necesare transportul și evacuarea zăpezii - parcul de intervenție va fi suplimentat până la un total de 741 de utilaje.

Stare de alertă din cauza furtunilor! Acoperișul unei ferme din Buzău s-a prăbușit peste 150 de oi. Măsuri de urgență pentru salvarea animalelor

Mesajul integral postat de Gabriela Firea, pe Facebook:

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare Cod portocaliu pentru municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, valabilă de miercuri, de la 17:00, până joi, ora 08:00.

Fenomenele prognozate constau în intensificări susţinute ale vântului, cu viteze la rafală de peste 60-70 km/h, precipitaţii mixte, apoi doar ninsoare şi depunere de strat de zăpadă.

Imaginile groazei în România, din cauza Codului roșu! Un acoperiș, smuls de vânt și aruncat pe mașini! Autoturisme blocate! Alarmă de gradul zero! VIDEO

În acest context, ISU Bucureşti-Ilfov recomandă cetăţenilor să aibă în vedere câteva măsuri de prevenire a situaţiilor de urgenţă, ţinând cont de atenţionările emise de meteorologi:

• Informaţi-vă permanent asupra condiţiilor meteorologice şi evoluţia acestora, transmise de autorităţile centrale şi locale, respectiv de mass-media;

• Evitaţi orice călătorie dacă nu este absolut necesară şi informaţi-vă dacă pe traseul ales nu sunt drumuri blocate;

• Dacă plecaţi cu maşina, verificaţi funcţionarea sistemului de încălzire şi aveţi în vedere dotarea cu lanţuri antiderapante, pături, apă, lopată şi combustibil de rezervă;

Conform sursei citate, în cazul în care autovehiculul este înzăpezit în afara localităţilor, trebuie să vă păstraţi calmul şi să luaţi următoarele măsuri:

• Trageţi pe dreapta şi porniţi luminile de avarie, nu părăsiţi autovehiculul dacă nu vedeţi în apropiere o clădire în care aţi putea să vă adăpostiţi;

• Anunţaţi evenimentul la 112, indicând locul în care aţi rămas blocat; • Rămâneţi în autovehicul până la sosirea echipelor de salvatori;

• Porniţi motorul şi sistemul de încălzire periodic pentru a menţine cald în interior, îndepărtând zăpada ce poate înfunda ţeava de eşapament;

• Porniţi lumina din interior pe timp de noapte, pentru ca echipele de salvare să vă localizeze.

„Totodată, vă recomandăm instalarea aplicaţiei oficiale a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, DSU, pentru dispozitivele mobile, disponibilă în Google Play şi App Store, prin intermediul căreia puteţi primi notificări în timp real”, precizează salvatorii de la ISU Bucureşti.

Imaginile groazei în România, din cauza Codului roșu! Un acoperiș, smuls de vânt și aruncat pe mașini! Autoturisme bloca... Meteorologii, o nouă alertă de vreme rea. 18 județe din țară, sub cod portocaliu de ninsori și viscol...
Cum știi dacă cineva e atras cu adevărat de tine, în funcție de zodie
De cele mai multe ori, între un bărbat și o femeie, o relație poate începe doar dacă cei...
Horoscopul zilei de 28 martie 2023. Taurii se gândesc la viitorul lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 28 martie 2023 aduce vești bune pentru cei mai mulți nativi din zodiac....
Parteneri
Salată de fasole boabe, cu ceapă și roșii cherry
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x