Antena Căutare

ANM alertă meteo. Vremea se strică iar! COD GALBEN de viscol și ninsoare

ANM alerta meteo. Meteorologii au anuntat ca vremea se strica iar in unele zone ale Romaniei. Codul Galben de viscol si ninsori este valabil: 22 decembrie, ora 05 – 23 decembrie, ora 18. Afla ce zone sunt vizate de avertizarea meteo.

ANM alertă meteo. Meteorologii au anunțat că vremea se strică iar în unele zone ale României. Codul Galben de viscol și ninsori este valabil: 22 decembrie, ora 05 – 23 decembrie, ora 18. Află ce zone sunt vizate de avertizarea meteo.

Vineri, valorile termice vor marca o creştere, în special în regiunile vestice şi în Dealurile Subcarpatice. Cu toate acestea, vremea va rămâne rece în majoritatea zonelor, cu precădere în cele joase din centru, sud şi est. Cerul va fi mai mult noros şi se vor semnala precipitaţii mixte ce vor depune polei, în prima parte a zilei local în sud-vestul ţării, iar noaptea în nord şi în centru. La munte vor fi mai ales ninsori. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în special în zona montană, viscolind sau spulberând zăpada pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra între -6 grade în sudul Câmpiei Române şi în Lunca Dunării şi 5...6 grade în Subcarpaţii de Curbură. Minimele termice vor fi cuprinse în general între -10 şi 0 grade. În special în orele dimineţii va fi ceaţă.

La București, sâmbătă, temperaturile se vor încadra între 2 și un grad Celsius, duminică vor fi între 8 și -2 grade Celsius.

La munte, sâmbătă vor fi între 4 șu un grad Celsius, iar duminică între 3 și -1 grade Celsius.

ANM alertă meteo. COD GALBEN de viscol și ninsoare

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 22 decembrie, ora 05 – 23 decembrie, ora 18
Fenomene vizate și zone afectate: precipitații mixte, depuneri de polei și intensificări ale vântului la munte, îndeosebi la altitudini sub 1500 m;
polei în zonele joase de relief din jumătatea de nord a țării

În intervalul menționat, la munte la altitudini îndeosebi sub 1500 m vor fi precipitații mixte în general moderate cantitativ ce vor favoriza depunerile de polei, iar vântul va avea intensificări temporare cu rafale în general de 50…55 km/h.
În zonele joase de relief din jumătatea de nord a țării, temporar se vor semnala precipitații predominant sub formă de ploaie ce vor favoriza formarea poleiului.

Notă: În cursul nopții de duminică spre luni (23/24 decembrie) și pe parcursul zilei de luni (24 decembrie) vor fi precipitații în toate regiunile, mai însemnate cantitativ în zonele de munte unde vor predomina ninsorile.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ - COD GALBEN

Interval de valabilitate: 22 decembrie, ora 05 – 23 decembrie, ora 18
Fenomene vizate: viscol și strat consistent de zăpadă
Zone afectate: conform textului

În zona montană a județelor Satu-Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud și Cluj, mai ales la altitudini de peste 1500 m, temporar va ninge, stratul de zăpadă nou depus va fi consistent, iar vântul va sufla tare, cu rafale de peste 80 km/h. Ninsoarea va fi viscolită și vizibilitatea va scădea semnificativ.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Cum va fi vremea de Crăciun. Surprize mari anunțate de meteorologi!... Prognoza meteo 22-28 decembrie. Ce temperaturi vom avea de Crăciun...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x