Antena Căutare

ANM avertizare meteo: cod portocaliu până vineri. Furtuni, vijelii și grindină în 33 de județe

ANM a emis doua avertizari meteo de vreme severa pana vineri. Potrivit meteorolovilor, 33 de judete se afla sub cod potocaliu sau galben de intensificari puternice ale vantului, vijelii, grindina si cantitati de apa insemnate, pana pe 28 iunie, ora 01. Harta zonelor afectate.

ANM a emis două avertizări meteo de vreme severă până vineri. Potrivit meteorolovilor, 33 de județe se află sub cod potocaliu sau galben de intensificări puternice ale vântului, vijelii, grindină și cantități de apă însemnate, până pe 28 iunie, ora 01. Harta zonelor afectate.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) va actualiza aceste avertizări meteo. Iată cum va fi vremea până vineri.

Administrația Națională de Meteorologie anunță în intervalul 27 iunie, ora 13 – 28 iunie, ora 01, două avertizări meteo de tip cod portocaliu și cod galben.

Vremea 27 - 28 iunie. În intervalul menționat CODUL PORTOCALIU anunță intensificări puternice ale vântului, vijelii, grindină, cantități de apă însemnate. Potrivit meteorologilor, la începutul intervalului în Moldova și Maramureș, apoi și în Transilvania, Crișana, local în Banat și nord-estul Munteniei, vor fi perioade în care vântul va avea intensificări puternice, cu rafale, în general, de 80...100 km/h, vor fi vijelii, frecvente descărcări electrice și averse torențiale. Îndeosebi în nord-vestul teritoriului se va semnala grindină de dimensiuni medii și mari, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și izolat 50...60 l/mp.

Vremea 27 - 28 iunie. În același inteval CODUL GALBEN anunță în Dobrogea, local în Muntenia și Banat, precum și în nordul Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice, averse ce vor avea și caracter torențial și, posibil, grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20...25 l/mp și izolat 35....40 l/mp.

De menționat este faptul că în după-amiaza zilei de joi, 27 iunie, local în zonele de câmpie vremea va fi caniculară, iar disconfortul termic accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

ANM avertizare meteo: cod portocaliu până vineri. Furtuni, vijelii și grindină în 33 de județe

ANM, avertizare meteo. Cod galben 28 iunie

Vremea 28 iunie 2019. În intervalul 28 iunie, ora 01 – 28 iunie, ora 06, ANM a emis o avertizare meteo de tip cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Potrivit prognozei emise de Administrația Națională de Meteorologie, în intervalul menționat, în Banat, local în Muntenia și în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice, averse ce vor avea și caracter torențial și, posibil, grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20...25 l/mp și pe arii restrânse 35 l/mp.

ANM avertizare meteo: cod portocaliu până vineri. Furtuni, vijelii și grindină în 33 de județe

Citește și:ANM, informare meteo de caniculă în România! Câte grade sunt azi

Un val de caniculă sufocă România. Vor fi 35-36 de grade Celsius, însă se vor resimți peste 40 în aer... Cod portocaliu de furtuni, în mai mult de jumătate dintre judeţele ţării, până vineri dimineaţă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x