Antena Căutare

Anunț de ultimă oră! ANM: cod potocaliu de ploi torențiale și grindină, până joi, în 18 județe

ANM a emis trei avertizari meteo de ploi torentiale si grindina pana joi, 4 iulie. Potrivit meteorologilor, aproape toata tara se afla sub cod galben sau portocaliu de vreme severa. In 18 judete din Romania s-a anuntat cod portocaliu de grindina, vijelii si cantitati insemnate de precipitatii.

ANM a emis trei avertizări meteo de ploi torențiale și grindină până joi, 4 iulie. Potrivit meteorologilor, aproape toată țara se află sub cod galben sau portocaliu de vreme severă. În 18 județe din România s-a anunțat cod portocaliu de grindină, vijelii și cantități însemnate de precipitații. Harta zonelor afectate.

Administrația Națională de Meteorologie a făcut un anunț de ultimă oră. Vremea devine deosebit de capricioasă până joi, 4 iulie, ora 10:00(vezi harta zonelor afetate).

ANM, COD GALBEN. Potrivit meteorologilor, în intervalul 3 iulie, ora 10 - 4 iulie, ora 3 în sudul, sud-estul și local în centrul și estul țării, precum și în zonele montane și submontane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp.

De menționat este că în regiunile sudice, în după-amiaza zilei de miercuri, va persista vremea călduroasă, izolat caniculară în Lunca Dunării și disconfortul termic se va menține accentuat.

ANM, COD PORTOCALIU. În același interval meteorologii anunță perioade cu intensificări puternice ale vântului (rafale de peste 80...100 km/h), vijelii, grindină de dimensiuni medii și mari, frecvente descărcări electrice și averse torențiale. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și izolat 50...70 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala la începutul intervalului în centrul țării și la munte, iar după-amiaza și în prima parte a nopții, mai ales în sud-est. Zonele afectate de codul portocaliu sunt: udețele Dâmbovița, Teleorman, Giurgiu, Prahova, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Ilfov, Vrancea, Galați, Brașov, Covasna, Harghita, Constanța, Tulcea, precum și municipiul București și în zona de munte a județelor Mureș și Bacău.

Anunț de ultimă oră! ANM: cod potocaliu de ploi torențiale și grindină, până joi, în 18 județe

Citește și: Vremea în București, prognoza meteo pe 7 zile: Ploi și temperaturi scăzute

ANM, vremea 4 iulie - cod galben

În intervalul 04 iulie, ora 03 – 04 iulie, ora 10; meteorologii anunță cod galben de instabilitate atmosferică: averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și izolat 40 l/mp.

Zonele afectate sunt conform harții:

Anunț de ultimă oră! ANM: cod potocaliu de ploi torențiale și grindină, până joi, în 18 județe

Citește și: ANM, prognoza meteo pe o lună. Temperaturi și precipitații peste normalul acestei perioade

Vremea în București, prognoza meteo pe 7 zile: Ploi și temperaturi scăzute... Avertizări de cod galben şi cod portocaliu de furtuni. Ploi torenţiale, grindină de mari dimensiuni şi descărcări electr...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x